Vreme čitanja: oko 1 min.

Maja (13) je gledala užasan sadržaj na Tiktoku, a onda je posle nekoliko meseci sebi oduzela život

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tata, mogu li da preuzmem Tiktok?" glasilo je pitanje koje je otac devojčice, Liam Valš, dobio pet meseci nakon što je devojčica napunila 13 godina

  • 0
Maia Walsh Foto: Instagram/Maia Walsh

Maja Valš (13) iz Basildona u Velikoj Britaniji izvršila je samobuštvo šest meseci nakon što je napravila nalog na društvenoj mreži Tiktok, a njen otac smatra da upravo to razlog što je devojčica oduzela sebi život.

"Tata, mogu li da preuzmem Tiktok?" glasilo je pitanje koje je otac devojčice, Liam Valš, dobio pet meseci nakon što je devojčica napunila 13 godina, prenosi Independent.

Međutim, šest meseci od tog trenutka, otac je primio vest da se njegova devojčica ubila.

Maia Walsh Foto: Instagram/Maia Walsh

- "Maja je mrtva" vrisnula je njena majka, a te reči će me zauvek proganjati - rekao je Liam.

- Bila je veselo dete, dobra u školi, volela je da igra Minecraft do trenutka kada je instalirala Tiktok - naveo je.

On je naveo da od trenutka od kada je preuzela gorepomenutu aplikaciju, njen život više nije bio isti. Nije mu jasno samo, šta je dovelo do toga da devojčica "digne ruku na sebe".

Maia Walsh Foto: Instagram/Maia Walsh

Majini roditelji jedni su od ljudi koji su pokrenuli zahtev za potpunu transparentnost Majinih podataka na društvenoj mreži nekoliko meseci pre njene smrti.

Otac je naveo da je pretragom istorije na Tiktoku video dva uznemirujuća video-snimka u kojima se opravdava i zagovara samopovređivanje i samoubistvo.

Nedavno, jedna majka iz Eseksa je pronašla svog sina beživotnog na podu kupatila, a kako smatra, smrt je nastala zbog opasnog izazova na društvenim mrežama. Policija je na njegovom telefonu pronašla dva video-snimka koja govore u prilog tome, a Isak Kenevar je svoj život izgubio pokušavajući da odgovori na zadate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA