Vreme čitanja: oko 2 min.

Bande sa Balkana drže tržište droge u Velikoj Britaniji: Hvale se na društvenim mrežama koliko su jaki

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz pomoć saveza sa južnoameričkim narko-kartelima, ovi gangsteri jačaju svoj položaj tako što kombinuju strah i smrtonosno nasilje. Na mrežama kače fotografije koje su prepune oružja, droge i gomile novca

  • 5
Albanske bande Britanija Engleska kriminal droga oružje Fičer Foto-montaža: Društvene mreže, Shutterstock

Izveštaj Ujedinjenih nacija otkrio je da kontrolu nad drogom u Velikoj Britaniji drže bande sa područja Balkana i da trenutno ostvaruju "značajnu kontrolu nad tržištem kokaina".

Kriminalci poreklom iz Albanije uvoze kokain iz kontinentalne Evrope preko luka u jugoistočnoj Engleskoj.

Takođe, farme kanabisa kojim upravljaju albanske kriminalne mreže, prema njihovoj proceni, dostigle su "nivo epidemije" i "postale prava industrija", prenosi Daily mail.

Uz pomoć saveza sa južnoameričkim narko-kartelima, ovi gangsteri jačaju svoj položaj tako što kombinuju strah i smrtonosno nasilje koje dokazuju tako što na mrežama kače fotografije koje su prepune oružja, droge i gomile novca.

Nedavna studija je pokazala da je 80 albanskih migranata osuđeno na ukupno 130 godina u prva četiri meseca ove godine. Njihovi zločini su uključivali ubistva, silovanja, krivična dela za posedovanje vatrenog oružja i kidnapovanje.

Velika Britanija je usled pristika koji predstavljaju ovi zatvorenici, primorana da sklopi sporazum sa Tiranom o deportovanju osuđenih pre isteka kazne.

Kako je nedavno naveo MailOnline, neki od albanskih državljana su nelegalno ušli u Veliku Britaniju i pridružili se narko-kartelima kako bi bili osuđeni. Nakon toga, oni imaju praksu da se žale da su žrtve modernog ropstva i onda im se daje pravo na azil.

Jedna od najozloglašenijih albanskih bandi, koja "vlada" tržištem, je The Helbanianz, čije je sedište na imanju Gaskojn u Barkingu, u istočnom Londonu.

Trenutno tržište kokaina u Velikoj Britaniji vredi oko 2.3 miliona evra sa oko milion korisnika, a istraživanje Nacionalne agencije za kriminal pokazalo je da kriminalne grupe organizovane od strane Albanaca kontrolišu skoro celu zemlju.

Veruje se da su odgovorni za krijumčarenje miliona kilograma droge u Ujedinjeno Kraljevstvo svake godine i otvoreno se hvale svojim kriminalnim aktivnostima postavljajući video-snimke na društvenim mrežama.

U Velikoj Britaniji živi oko 140.000 Albanaca koji, kako je istakao premijer Edi Rama, "vredno rade i plaćaju porez". Međutim, skoro 12.000 stanovnika ove zemlje sa Balkana došlo je tokom prošle godine i radi za narko-bande.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilić Bojan

    6. decembar 2023 | 01:00

    kvarni i podmukli Englezi nece da kazu da su u pitsnju samo njihovi puleni šošoni nego "sa Balkana"...nemoj da kvare sliku o "jadnim albancima"...😅

  • Milica

    6. decembar 2023 | 08:19

    Srecna Nova godina EU, neka rasire ruke i krene u zagrljaj dolaze im pojacanje, poslovni ljudi iz Pristine.

  • Pa

    6. decembar 2023 | 02:37

    Liverpul jos nije pao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA