≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelska vojska steže obruč oko šefa Hamasa: Traže ga živog ili mrtvog

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik generalštaba IDF, general-potpukovnik Herci Halevi, u utorak je nagovestio da se izraelska vojska približava šefu Hamasa dok je prodirala u srce Kan Junisa u južnoj Gazi

  • 9
Jahja Sinvar Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Izraelska vojska (IDF) je opkolila južnu Gazu i Kan Junis, gde je više najviših zvaničnika reklo da se krije, Jahja Sinvar, lider Hamasa, ali još ne postoji precizan vremenski okvir za njegovo hvatanje ili ubistvo, javlja "Jerusalem Post".

Načelnik generalštaba IDF, general-potpukovnik Herci Halevi, u utorak je nagovestio da se izraelska vojska približava šefu Hamasa dok je prodirala u srce Kan Junisa u južnoj Gazi.

"Napadamo centar Hamasa i često nas pitaju o razaranju u Gazi – Hamas je adresa. Jahja Sinvar je adresa za takva pitanja", rekao je Halevi.

"Hamas je zloupotrebio civilne lokacije za terorizam"

Šef IDF-a je rekao da je Hamas sistematski zloupotrebljavao civilne lokacije za terorizam, a da se IDF i dalje trudi da ublaži bilo kakvu štetu nad civilima.

"Ko misli da IDF neće znati kako da obnovi rat, prevario se, a Hamas to mnogo oseća", dodao je on.

Šef IDF je naveo da je veliki broj visokih zvaničnika Hamasa ubijen poslednjih dana, pored desetak komandanta bataljona Hamasa koji su ubijeni tokom dva meseca rata.

Takođe, Halevi je rekao da Hezbolah pokušava da sakrije koliko su napadi IDF oštetili njegove snage.

(Telegraf.rs)

Video: Specijalna jedinica Jahalon Izraelskih odbrambenih snaga za borbu protiv Hamasovih tunela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qrsula

    5. decembar 2023 | 18:40

    To sa vođom Hamasa smo već videli sa Al kaidom i Bin Ladenom, koga su isto tako Amerikanci stvorili, potrošili i ubili. Nego, recite vi nama zašto pobiste, i još bijete, onolike civile Palestince?

  • MIKI

    5. decembar 2023 | 18:05

    ma bas cete ga naci...sve sami izgovori da bi imali pokrice za svu onu decu i civile sto ste pobili...hanibali najgore vrste

  • Душан

    5. decembar 2023 | 19:50

    Како Израелу нема санкција Запада, суда за ратне злочине, бомбардовања због убијања жене и деце, цивила, бомбардовања болница, школа... јавног претње и протеривања... Двојни морал, цинизам... Срам вас било...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA