Vreme čitanja: oko 1 min.

Netanijahu: Trenutno nema mogućnosti da se preostali taoci vrate kućama

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On se sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio

  • 1
Izrael taoci oslobađanje Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da ''trenutno ne postoji mogućnost'' da se taoci koje palestinska militantna grupa Hamas i dalje drži u Gazi ''vrate kući''.

On se sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio, a kako prenosi Rojters, nekoliko članova porodica koji su prisustvovali sastanku su, kako prenosi Rojters, ogorčeno kritikovali izraelsku vladu.

Jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila je Netanijahua da mu je važnija politika od preostalih 138 talaca.

''Videla sam 85-godišnjeg Ariju Zalmanoviča kako umire preda mnom. I vi na to nemate ništa da kažete, da želite srušite režim Hamasa?'', rekla je ona.

Netanijahu je rekao da je ''čuo priče koje su mi slomile srce, o seksualnim napadima i slučajevima silovanja, o gladi i žeđi''.

Sastanak je održan u trenutku kada su borbe nastavljene u Pojasu Gaze nakon sedmodnevne pauze u tokom koje je vraćeno više od 100 talaca iz enklave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    6. decembar 2023 | 09:12

    Za sve si ti kriv, jadna deca jel bilo strane izraela il sa strane Palestine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA