≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelci opkoljavaju kuću vođe Hamasa: "Pitanje vremena kada ćemo ga uhvatiti"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bitka za Kan Junis je centralni prioritet", izjavio je načelnik Južne komande IDF-a general-major Jaron Finkleman.

  • 1
Jahja Sinvar Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su Izraelske odbrambene snage (IDF) opkolile dom lidera Hamasa Jahje Sinvara u sredu, samo nekoliko sati nakon što su izveštaji arapskih medija tvrdili isto, navodi "Jerusalem Post".

"Juče sam rekao da naše snage mogu da stignu bilo gde u Pojasu Gaze. Sada okružuju Sinvarovu kuću. Dakle, njegova kuća nije njegova tvrđava, i on može da pobegne, ali samo je pitanje vremena kada ćemo ga uhvatiti", rekao je Netanjahu.

Premijer je dodatno pozvao Crveni krst da poseti izraelske taoce koje drži Hamas, rekavši da je razgovarao sa predsednicom Crvenog krsta i zamolio je da razgovara sa Katarom i da izvrši pritisak na Hamas da pusti Crveni krst unutra.

IDF je u utorak otkrila da je njena invazija na južnu Gazu i Kan Junis počela u nedelju uveče.

Načelnik Južne komande IDF-a general-major Jaron Finkleman je u sredu rekao na sastanku u južnoj Gazi sa svojim terenskim komandantima da IDF nastavlja da vrši invaziju na Kan Junis u južnoj Gazi.

Prema IDF-u, najviši komandanti na terenu koji su se bavili invazijom Kan Junis predstavili su Finklemanu status IDF-a i neprijateljskih snaga u gradu, napade koji su već preduzeti i njihove buduće planove napada.

"Bitka za Kan Junis je centralni prioritet. Impresioniran sam da se dobro vodi: da imamo kontrolu nad svim detaljima i da idemo napred", rekao je Finkleman.

(Telegraf.rs)

Video: Ekipa Telegrafa u kibucu Kisufim koji je Hamas spalio gotovo do temelja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brooka

    6. decembar 2023 | 19:54

    Ma da sedi kući i čeka samo vas...mora da je i kaHvu prestavio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA