≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro princ: Imao je samo 51 godinu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Princ Konstantin od Lihtenštajna bio je sedmi u redu za presto u zemlji i najmlađi sin vladajućeg princa od Lihtenštajna Hansa-Adama II

  • 0
Princ Konstantin od Lihtenštajna Foto: Krumphanzl Michal / ČTK / Profimedia

Princ Konstantin od Lihtenštajna preminuo je u 51. godini, javlja "Mirror".

Bio je najmlađi sin vladajućeg princa od Lihtenštajna Hansa-Adama II. Sedmi u redu za tron, Konstantin iza sebe ostavlja suprugu, princezu Mariju od Lihtenštajna i njihovo troje dece.

"Kneževska kuća sa žaljenjem saopštava da je NJ.S.V. princ Konstantin od Lihtenštajna neočekivano preminuo 5. decembra 2023. godine. Princ Konstantin je bio najmlađi sin princa Hansa-Adama II. Iza sebe je ostavio svoju suprugu, princezu Mariju od Lihtenštajna, rođenu groficu Kalnoki od Kerespataka, i svoju decu princa Morica, princezu Georginu i princa Benedikta", navodi se u zvaničnom saopštenju.

"Princ Konstantin je bio predsednik nadzornog odbora 'Liechtenstein Group AG i' član odbora direktora 'Liechtenstein Group Holding AG.' Otac troje dece oženio se princezom Mari od Lihtenštajna 1999. godine i par je od tada imao troje dece; Princ Moric Emanuel Marija od Lihtenštajna, grof od Ritberga (rođen 27. maja 2003.), princeza Georgina Gina Maksimilijana Tatjana Marija od Lihtenštajna, grofica od Ritberga (rođena 23. jula 2005.) i princ Benedikt Maria Ferdinand od Lihtenštajna Grof od Ritberga (rođen 18. maja 2008.)", navodi se u saopštenju.

Bivša direktorka marketinga Mari, 48, radila je za podrume vinarije Princa od Lihtenštajna kao somelijer. Konstantin je radio za "Raiffeisen Private Equiti Management" i američku investicionu banku "Brown Brothers Harriman". Princ Konstantin je potom postao izvršni partner "Grunvald Equiti Beteiligungs-GmbH" do 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA