≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klizišta odnela kuće, eksplozija sravnila sve okolo: Nesvakidašnji prizori sa Sejšela nakon oluje

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Sejšela je zamolio sve da ostanu kod kuće. Sve škole će biti zatvorene

  • 0
Sejšeli eksplozija Mervyn Marie / AFP / Profimedia

Predsednik Sejšela Vavel Ramkalavan proglasio je vanredno stanje nakon eksplozije u skladištu eksploziva i jake kiše koja je oštetila industrijsku zonu i okolna područja, prenosi Reuters.

Eksplozija je nanela veliku štetu industrijskoj zoni Providens, na glavnom ostrvu Mahe, dok je poplava uzrokovana padavinama rezultirala "velikim razaranjem", saopšteno je u predsedničkoj izjavi.

"Mole se svi da ostanu kod kuće. Sve škole će biti zatvorene. Samo radnicima neophodnih službi biće dozvoljeno slobodno kretanje", dodato je iz Ramkalavanove kancelarije.

Na snimcima i fotografijama na društvenim mrežama vidi se kako su klizišta uništila kuće, dok je eksplozija nanela veliku štetu.

Kako je za Telegraf.rs ispričao Srbin koji živi na Sejšelima, sinoć ih je pogodila najveća oluja ikad zabeležena, dok su poplave i klizišta uništili čitava naselja.

"Na jugu je u kompaniji za građevinu, u kojoj je bilo puno dinamita, došlo do eksplozije i uništeno je sve u radijusu od pet kilometara. U tom delu je sve sravnjeno sa zemljom", kaže naš čitalac.

On dodaje da je cela ta industrijska zona uništena i da se još ne zna ima li poginulih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA