Vreme čitanja: oko 1 min.

Gej muškarca ubili u parku, fotografije unakaženog tela poslali njegovoj porodici: U policiji priznali plan

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegovi prijatelji i porodica rekli su da veruju da je bio žrtva zločina iz mržnje jer je bio gej i često je nosio glamuroznu odeću

  • 0
Bernardo Pantaleon Foto: gofundme.com

Trojica osumnjičenih uhapšeni su zbog ubistva muškarca u Feniksu, čija porodica i prijatelji tvrde da je napadnut zbog svoje seksualne orijentacije.

Telo Bernarda Pantaleona (30) pronađeno je u gradskom parku. Sudski zapisnici pokazuju da je bio upucan i kasnije unakažen.

Osumnjičeni su uhapšeni su u subotu i određena im je kaucija od 500.000 do dva miliona.

Jedan od trojice muškaraca je osuđen za ubistvo prvog stepena.

Policija je rekla da su osumnjičeni poslali fotografije osakaćenog tela žrtve članovima njegove porodice.

Pantaleonovo telo je 26. novembra pronađeno sa "značajnom traumom" na stazi u blizini parka. Pantaleonova porodica je rekla da je pronađen go, pretučen i brutalno mučen, toliko je bio u lošem stanju da su detektivi tražili od njegovih voljenih da ga ne vide takvog.

Pantaleonovi prijatelji i porodica rekli su da veruju da je bio žrtva zločina iz mržnje jer je bio gej i često je nosio glamuroznu odeću.

Policijski istražitelji rekli su da su osumnjičeni - svi u ranim dvadesetim - planirali da opljačkaju Pantaleona, a zatim ga ubiju.


Detektivi su rekli da su pregledali poruke na društvenim mrežama između trojice osumnjičenih u kojima su navodno razgovarali i planirali Pantaleonovo ubistvo.

"Neki su dali pogrdne primedbe u vezi sa seksualnošću žrtve i pogrdnu izjavu da homoseksualcima nije dozvoljeno na severnoj strani Feniksa", prema izjavi o mogućem uzroku.

Policija je saopštila da su osumnjičeni intervjuisani i da su priznali plan za ubistvo Pantaleona.

Prema sudskoj dokumentaciji, jedan od osumnjičenih Santijago je policiji priznao da je ubio Pantaleona nakon što mu je zbog "neželjenog postupka bilo neprijatno".

"Na kraju je upucao žrtvu nekoliko puta, ubio je, ostavio i vratio se sat kasnije sa svojim saoptuženikom koji je potom unakazio telo žrtve", rekao je tužilac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA