Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajdenov sin optužen za neplaćanje poreza

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je drugi krivični postupak protiv sina američkog predsednika

  • 4
Hanter Bajden Foto: Tanjug/AP

Sin američkog predsednika Džoa Bajdena, Hanter Bajden, suočen je s novim krivičnim prijavama zbog neplaćanja najmanje 1,4 miliona dolara poreza, u vremenu dok je trošio milione na raskošan život. Ovo je drugi krivični postupak protiv sina američkog predsednika.

Prema optužnici podignutoj na okružnom sudu u središnjoj Kaliforniji, optužen je za tri krivična i šest prekršajnih dela povezanih s porezom.

Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je istraga u toku, a ako bude proglašen krivim po optužbama, preti mu do 17 godina zatvora. Optužen je da od 2016. do 2019. nije platio najmanje 1,4 miliona dolara saveznih poreza, dok je s druge strane potrošio milione dolara na ekstravagantan životni stil.

U optužnici od juče navodi se da je Hanter Bajden "dobro zaradio" dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala. Ali, kako su mu se povećavali prihodi tako su mu rasli i rashodi. Samo u 2018. godini, navodi se u optužnici, potrošio je više od 1,8 miliona ali ništa od toga na plaćanje poreza.

Spominje se da je između ostalog novac trošio na drogu, eskort dame, luksuzne hotele, automobile i odeću, piše Sky news, a više od 70.000 dolara je izdvojio i za rehabilitaciju od zavisnosti.

I ranije je bio suočen s optužbama za utaju poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao o svojoj upotrebi droge prilikom kupovine pištolja.

Džo Bajden je odbacio da je ikad iskoristio svoj položaj kako bi pomogao svom sinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    8. decembar 2023 | 09:16

    Kad bi mu sabrali sve optuzbe, on bi ceo zivot proveo u zatvoru .!

  • Z

    8. decembar 2023 | 08:48

    Ovaj je najveci mafijas svih vremena ne zato sto ima ...nego sto mu caca ima dugme da unisti planetu! PR!

  • Valjevac

    8. decembar 2023 | 08:16

    Nacisticka posla.. ko i njegov Tata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA