Vreme čitanja: oko 1 min.

Olena Zelenska: Ukrajina u "smrtnoj opasnosti" bez zapadne pomoći

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ako se svet umori, jednostavno će nas pustiti da umremo"

  • 7
Olena Zelenska Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska izjavila je da su Ukrajinci u "smrtnoj opasnosti" ako zapadne zemlje ne nastave sa finansijskom podrškom.

"Ako se svet umori, jednostavno će nas pustiti da umremo", upozorila je prva dama Ukrajine u intervjuu za BBC, nakon što su republikanski senatori u SAD blokirali ključni zakon o pomoći što bi obezbedilo više od 60 milijardi dolara podrške.

U ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitovan u nedelju, Olena Zelenska je rekla da usporavanje pomoći predstavlja „smrtnu opasnost“ za njenu zemlju. "Zaista nam je potrebna pomoć... Boli nas kada vidimo znakove da strastvena spremnost da se pomogne možda bledi. Za nas je to životno pitanje", rekla je ona.

Velika Britanija je takođe pozvala političare u Vašingtonu da se dogovore oko Ukrajine. Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron tokom posete Vašingtonu ranije ove nedelje pozvao je SAD da ne daju Putinu "božićni poklon" blokiranjem milijardi dolara finansijske podrške potrebne za nastavak rata protiv ruskih snaga, podseća britanski javni servis.

(Telegraf.rs)

Video: Zelenski optužio Ruse da su raketama napali Poljsku: Ovo je ruski napad na kolektivnu bezbednost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    9. decembar 2023 | 11:49

    Pa sta si mislila,da ratuje ceo sveta protiv Rusije zbog tebe jer ste vas dvoje americki placenici?

  • Danilo

    9. decembar 2023 | 11:34

    O tome ste trebali da mislite kad ste počeli sa đavolom tikve saditi...zar stvarno verujete da će vam "zapad"pomoći...ostaćete jadni bez gaća a kamoli nekakve države i identiteta...

  • Zoki

    9. decembar 2023 | 11:54

    Je pocela kuknjava vec, ce vidimo ko ce to veliku Rusiu da unisti. Nije uspio hitker sa sviim saveznicima pa necete ni vi novi fasisti, hitlerovi podanici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA