Vreme čitanja: oko 1 min.

IDF poziva civile da "hitno" napuste područje Kan Junisa

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pozivamo vas da hitno napustite mesto gde se nalazite i krenete prema poznatim skloništima zapadno od Kan Junisa"

  • 0
Izrael, vojska, izraelska vojska Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska (IDF) uputila je danas palestinskim civilima "hitan apel" da, zbog žestokih borbi koje se vode u i oko grada Kan Junisa, na jugu Pojasa Gaze, napuste veći deo tog područja, javlja CNN. Stanovnicima četvrti Al-Katiba, Al Mahata i onima centru Kan Junisa, portparol IDF za arapske medije Avihaj Adrai uputio je putem društvene platforme Iks hitan apel da se evakuišu.

"Pozivamo vas da hitno napustite mesto gde se nalazite i krenete prema poznatim skloništima zapadno od Kan Junisa", rekao je Adrai u objavi i naveo pet blokova sa mape koju je IDF objavila.

CNN napominje da nije jasno koliko će ljudi moći da vidi ovaj apel, s obzirom na nedostatak komunikacionih mreža i internet dometa u većem delu Pojasa Gaze, i dodaje da nije poznato ni na koja skloništa Adrai misli. Posle prekida primirja između Izraela i Hamasa prošle nedelje, podseća CNN, Izrael je ponovo pokrenuo svoju vojnu kampanju u Gazi i borbe se vode u Kan Junisu.

IDF tvrdi da je Kan Junis "glavno uporište" Hamasa, a u petak je izraelska vojska saopštila da se u tom drugom po veličini gradu Pojasa Gaze, vode borbe "od kuće do kuće".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA