Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael negirao da su im SAD dale rok da okončaju vojnu operaciju u Gazi

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Politiko je u petak objavio, pozivajući se na tri izvora iz Tel Aviva, da su SAD dale rok Izraelu da okonča vojnu operaciju u Pojasu Gaze do kraja godine

  • 2
Benjamin Netanjahu i Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Izrael je večeras odbacio medijske natpise da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena zatražila od Tel Aviva da okonča vojne operacije u Pojasu Gaze do kraja godine.

"Amerikanci nisu poslali kranji rok, a i oni sami su negirali da je to tačno. Amerikanci shvataju da nisu u poziciju da kažu izarelskim odbrambenim snagama koliko vremena je potrebno da se ostvari cilj. Ostvarivanje ciljeva se ne može meriti nedeljama ili mesecima, a izraelska vojska će doći do bilo koje tačke u Gazi do koje želi", rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi za Kanal 12.

On je rekao da je vojna operacija bazirana na razumevanju da je Izrael krenuo u poteru za Hamasom sa zakašnjenjem od 17 godina.

"Da je Izrael krenuo odmah na tu terorističku grupu kada je dobila kontrolu kad Gazom, cena bi bila znatno manja nego danas. Cena će biti veća, ukoliko se još čeka", poručio je Hanegbi opisujući situaciju u kojoj, kako se navodi, "Izrael nema drugu opciju nego da eliminiše terorističku grupu", uključujući i ubijanje Hamasovog lidera Jahju Sinvara, preneo je Džeruzalem post.

Kada je reč o sukobu sa Hezbolahom, Hanegbi kaže da "situacija severu Izraela mora da bude promenjena.

"Bilo bi bolje da se to uradi diplomatskim putem, a ne vojno, ali Izrael se neće uzdržavati od takve akcije", dodao je on.

Politiko je u petak objavio, pozivajući se na tri izvora iz Tel Aviva, da su SAD dale rok Izraelu da okonča vojnu operaciju u Pojasu Gaze do kraja godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    10. decembar 2023 | 04:00

    Дабоме да им нису дали рок, дали су им одрешене руке да врше масакр и геноцид над незаштићеним палестинцима и децом.

  • Nikolas

    10. decembar 2023 | 08:07

    ROKA NEMA ALI POSTOJI VELIKI STRAH U SVETU DA CE SE OVAJ RAT PROSIRITI I UPALITI SVET !!!! SVET JE U 3 SVETSKOM RATU I NIJE DALEKO OD APOKALIPSE-NUKLEARNOG RATA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA