Vreme čitanja: oko 1 min.

Netanijahu međunarodnoj zajedinici: Pozivi na prekid rata ne slažu se s podrškom za eliminaciju Hamasa

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvalio se predsedniku SAD na tome što su stavili veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom se pozivalo na prekid vatre u Gazi

  • 3
Benjamin Netanijahu  Ehud Olmert Foto: Shutterstock

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odbacio je pozive međunarodne zajednice na prekid oružanih sukoba u Pojasu Gaze, naglašavajući da se takvi apeli ne slažu sa podrškom koju Izrael ima kada je reč o eliminaciji Hamasa.

Netanijahu je rekao da je poručio liderima Francuske, Nemačke i drugih zemalja da, kako je naveo, "ne mogu s jedne strane podržavati eliminaciju Hamasa, a s druge vršiti pritisak da se okonča rat", prenosi Tajms of Izrael, navodi Tanjug.

Netanijahu se zahvalio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu na tome što je njegova administracija stavila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom se pozivalo na prekid vatre u Gazi, kao i na odobrenju hitne isporuke 14.000 tenkovskih granata Izraelu, za koje se očekuje da počnu da pristižu u toku dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    10. decembar 2023 | 12:43

    SVET SE PLASI APOKALIPSE -NUKLEARNOG RATA !!!!! RAT NIJE RESENJE !!!!!

  • Змајево гнездо

    10. decembar 2023 | 15:36

    Био сам против Израела јер није дозволио успостављање самосталне палестинске државе али када видим ко Палестинце и Хамас подржава сада навијам за Израел. Против Израела су Путин који убија по Украјни, Ердоган који прогања Курде и у Турској и у другим државама и Иран исламска теократска, недемократска држава. Поменутима заправо није стало до Палестинаца већ су против Израела као америчкога савезника.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA