≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Zašto jednostavno ne umreš?": Jeziv snimak napada učenika na učiteljicu koju je gušio i silovao

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"To je najgnusnija vrsta zločina koja može biti", rekla je sudija

  • 3
Las Vegas policija  Metropolitan Police Department Foto-ilustracija: Shutterstock.

Objavljen je uznemirujući video koji prikazuje trenutak kada je uznemireni srednjoškolac u Las Vegasu - koji je proglašen krivim za gušenje i seksualno zlostavljanje svoje učiteljice - upao u zasedu pošto je izvršio svoj gnusni napad, javlja "New York Post".

Džonatan Martinez Garsija (17) služiće najmanje 16 godina od 40-godišnje zatvorske kazne nakon što je u junu proglašen krivim za podli napad na svoju bivšu nastavnicu u srednjoj školi Eldorado u aprilu 2022.

Skoro dve godine nakon napada, uznemirujući snimci do kojih je došao "8 News Now" prikazuju događaje iz dana koji je promenio život učiteljici.

Dramatični snimci

Na snimku nadzorne kamere iz srednje škole vidi se Martinez Garsija, tada star 16 godina, kako luta hodnicima u 13.33 sati 7. aprila 2022. godine.

Pokušava da otvori vrata učionice blizu kraja hodnika, ali ne uspeva i počinje da se udaljava.

Iznenada, njegova učiteljica — identifikovana samo kao Sejd — izviruje iz prostorije, a Martinez Garsija se brzo okreće i prilazi učionici.

Snimak se zatim preseca i prelazi na raspuštenog tinejdžera koji se bori sa svojom učiteljicom pre nego što je nasilno odvuče nazad u učionicu.

Video preskače na 15.05, skoro sat i po nakon što je tinejdžer krenuo u napad, kada je izašao iz učionice pognute glave.

Zatim se nastavlja snimkom kamere policajca školskog okruga Klark koji lovi Martineza Garsiju kasnije tog dana nakon što su stigli izveštaji o napadu.

"Moguće viđenje osumnjičenog, evo ga ispred njegovog doma", čuje preko radija policajac, koji je na kraju uhapsio Martineza Garsiju.

Tinejdžer je sedeo u zatamnjenom vozilu kada mu je policajac prišao.

"Hej, vozaču, ugasi automobil. Ugasi automobil. Izlazi", komanduje policajac, dodajući: "Znate li zašto smo ovde?"

Preobučen u uniformu svoje srednje škole, Martinez Garsija izlazi iz automobila i mirno kaže "Ne", pre nego što se video završi.

Smeškanje na sudu

Tokom izricanja presude u junu 2023. godine, težina njegovih dela otkrivena je nakon što je učiteljica dala mučnu izjavu dok se Martinez Garsija smešio tokom saslušanja.

"Od kada se to dogodilo, nije bilo noći da nisam sanjala napad", rekla je Sejd.

"Probudila bih se na novom mestu i položaju svaki put znajući da će on samo odvući moje mlohavo i skoro beživotno telo u drugi deo učionice da uradi šta god želi s njim, dok sam ležala u nesvesti."

"Toliko me pretukao da više nisam mogla da se borim", rekla je.

Sade je rekla policiji da je došla k sebi i pitala zašto je napada, uz njegov jeziv odgovor da "ne voli nastavnike" i da se "sveti".

Tinejdžer ju je potom gušio dok se nije onesvestila, a kada se probudila, pantalone i donji veš su joj bili spušteni dok ju je polivao tečnošću.

Istražitelji su otkrili da je Sejd rekla da će "nešto zapaliti" pre nego što je prevrnuo tešku policu za knjige i seo na nju dok je pokušao da joj preseče zglobove.

"Bila sam slomljena gotovo do smrti", objasnila je.

"Sejd se seća da joj je rekao: 'Zašto jednostavno ne umreš?'", rekao je pred sudom tokom izricanja presude zamenik glavnog okružnog tužioca okruga Klark Vilijam Rouls.

"Pomračilo" mu se

Garsija se ranije izjasnio krivim za pokušaj ubistva, zlostavljanje uz upotrebu smrtonosnog oružja koje je rezultiralo značajnim telesnim povredama i pokušaj seksualnog napada.

Tinejdžer je tvrdio da mu se "pomračilo" tokom napada, ali je kasnije rekao policiji da je silovao svoju učiteljicu i setio se pokušaja da je zadavi.

"Žalim zbog onoga što sam uradio", rekao je Martinez Garsija sudu u junu.

"Takođe se kajem zbog stvari koje sam trebalo da uradim, ali nisam uradio."

Iako se izvinio, njegov advokat je tvrdio da je lek za astmu koji je uzimao pod nazivom "Singulair", takođe poznat kao "Montelukast", izazvao ozbiljne promene raspoloženja i zablude i da je u fokusu brojnih tužbi zbog ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem koje su korisnici imali.

"Nije imao ništa drugo osim što je bio savršeno dete puno ljubavi", tvrdio je na sudu njegov advokat, javni branilac Tajler Gaston.

Sudija Ketlin Dilejni nije to prihvatila i osudila je tinejdžera na 40 godina zatvora.

"To je najgnusnija vrsta zločina koja može biti", rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dini

    12. decembar 2023 | 00:24

    Tako to rade na trulom zapadu i surovoj Americi!

  • Singulair

    12. decembar 2023 | 05:01

    Eto, a taj lek Singulair prepisuju nama roditeljima za malu decu, cim malo jace kaslju ili kijaju. Posle kad nas deca docekaju na spavanju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA