≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandra umrla na GAK u mukama, dr Marijana dobila otkaz: Rekli joj da je plod mrtav i dali lek za smirenje

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odluka o prekidu radnog odnosa doneta je na zahtev disciplinske komisije, a nakon što je zaključeno da doktorka nije ispunila svoje lekarske dužnosti

  • 22
Alexandra Ivanov Foto: Facebook/Alexandra Ivanov

Rukovodstvo bolnice u Botošanima u Rumuniji, gde je preminula mlada trudnica Aleksandra Ivanov, donelo je odluku da otpusti doktorku Marijanu Pitrop, koja je bila dežurna kobne noći kada se Aleksandra javila u bolnicu zbog stravičnih bolova i krvarenja.

Odluka o prekidu radnog odnosa doneta je na zahtev disciplinske komisije, a nakon što je zaključeno da doktorka nije ispunila svoje lekarske dužnosti, piše Agerpres .

"Pre dva meseca disciplinska komisija je otpočela istragu o smrti Aleksandre Ivanov. Tokom istrage ispitano je medicinsko osoblje koje je bilo na smeni 18. avgusta 2023. godine, i u skladu sa izveštajem komisije, obde govorimo o aktivnostima medicinskog osoblja, konkretno tri osobe - medicinske sestre, tehničara i dežurnog lekara. Što se tiče tehničara, neće biti preduzete nikakve sankcije, medicinskoj sestri biće smanjena plata u periodu od tri meseca, a u slučaju dežurnog lekara, disciplinska komisija dala je predlog da se raskine ugovor o radu", rekla je direktorka bolnice Monika Adaškalitei.

Protiv doktorke je pokrenuta i istraga za ubistvo iz nehata, a čeka se dalje postupanje tužilaštva i drugih nadležnih organa.

Podsetimo, Aleksandra, koja je bila u 13. nedelji trudnoće, primljena je u bolnicu 17. avgusta u večernjim satima zbog jakih bolova u stomaku i krvarenja. Na prijemu je ustanovljeno da joj je visok pritisak, da je anemična, i da se beba više nema otkucaje srca.

Nakon ponoći su je nakačili na infuziju i dali joj lek za smirenje, a na njene pozive lekaru koji joj vodi trudnoću i dežurnoj lekarki da joj odmah urade kiretažu jer više ne može da trpi bolove niko nije reagovao, niti ju je iko obišao.

Ujutru 18. avgusta, nešto posle 7 časova, pronađena je bez znakova života, a krv joj je curila iz nosa i usta. Uprkos reanimaciji, u 8.20 časova je proglašena smrt. Obdukcija je pokazala da je preminula od embolije pluća i zastoja rada srca usled infekcije uzrokovane smrću ploda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    12. decembar 2023 | 21:21

    Kakvo crno ubistvo iz nehata. Ako ti nekom namerno ne ukazes pomoc kao lekar a trazena ti je,to ne moze biti iz nehata.

  • Mata

    12. decembar 2023 | 21:24

    Ukinuti licencu za rad,i zatvor zbog ne odgovornosti.

  • SVM

    12. decembar 2023 | 21:25

    Tuga Božja. Kakva neodgovornost a pre svega neljudskost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA