Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan snimak zaplenjene droge mafije sa Balkana: Na pakovanjima kokaina piše jedna reč

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaplenjeno je 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike

  • 0
Droga kokain Španija zaplena Printskrin: Policia Nacional

Španska policija objavila je snimak zaplene 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike, koja je bila sakrivena u smrznutoj tunjevini koja je trebalo da bude distribuirana širom Evrope.

Na neverovatnom snimku vidi se velika količina pakovanja na kojima piše "Love" (ljubav).

Droga je zaplenjena u severozapadnoj luci u Vigu.

U akciji je uhapšeno i 20 osoba koji pripadaju dvema organizacijama sa Balkana, što je, kako se navodi, ''veliki udarac'' jednoj od najsnažnijih distributivnijih mreža u Evropi, prenosi Rojters.

Policija navodi da je to najveća količina koja je ikad zaplenjena u Galiciji, atlantskom regionu Španije koji su krijumčari decenijama unazad koristili za distribuiranje droge u Evropu.

Krijumčarska mreža osnovala je kompaniju za uvoz i trgovinu smrznutom robom iz raznih delova sveta, kao i za ulaganje u nekretnine, i koristila je kao paravan za šverc droge.

Španska policija je tokom višemesečnog nadzora kompanije utvrdila da firma prikriva umešanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera sa oznakama raznih kompanija iz celog sveta u druge luke na Iberijskom poluostrvu. Policija je zaplenila i 3.5 tona kokaina skrivenog u transportnim kontejnerima u luci u Valensiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA