Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinje suđenje Kanađaninu koji je slao otrov širom sveta: Ako ga osude postaće masovni ubica bez presedana

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanađanin optužen da je pomagao mnogima da se ubiju, slao otrov u još 40 zemalja

  • 1
Kenet Lou, Kanađanin pomagao ljudima da se ubiju, slao im otvor Foto: Tanjug/AP

Kanađanin, koji je osumnjičen da je pomogao da se širom provincije Ontario više desetina mladih ubije tako što im je slao otrov, optužen je po 14 tačaka za ubistvo drugog stepena, saopštila je danas kanadska policija.

Policija je navela da je Kenet Lou (58) poslao oko 160 pakovanja natrijum-nitrita ljudima u Kanadi, kao i najmanje 1.200 paketa na adrese u više od 40 zemalja u svetu, preneo je Rojters.

On je optužen zbog savetovanja ili pomaganja u samoubistvima, a napominje se i da je koristio brojne veb-stranice kako bi dolazio do žrtava.

Kenet Lou, Kanađanin pomagao ljudima da se ubiju, slao im otvor Foto: Tanjug/AP

Lou se nalazi u zatvoru i sledeći put će se pojaviti na sudu 19. decembra.

Inspektor Sajmon Džejms iz policijskih snaga u Jorku, u severnom okrugu Toronta, rekao je da su žrtve bile starosti od 16 do 36 godina, ali je odbio da ih imenuje i dodao da ne zna koliko je ljudi u inostranstvu možda umrlo na takav način.

Kanadski CBC objavio je, pozivajući se na zvanične zapise i izjave, da bi Lou mogao da bude povezan sa oko 117 smrtnih slučajeva u svetu, većinom u Velikoj Britaniji, uz napomenu da su vlasti u Francuskoj, Irskoj, Italiji, Nemačkoj i Švajcarskoj, kao i na Novom Zelandu, potvrdile da je slao pakete u njihove zemlje.

Ako Lou bude proglašen krivim, on će biti jedan od najgorih masovnih ubice u kanadskoj istoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kanađanin

    12. decembar 2023 | 22:00

    Tako se to radi kad radiš na crno neregistrovana firma i neplaćanje poreza. Mogu da se kladim da bi još poslovao samo da je prijavio firmu i u skladu sa zakonom. Jer to isto što je on uradio radi i Kanada već par g. Eutanazija je dozvoljena čak i država pruža pomoć ljudima da donesu takvu odluku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA