Vreme čitanja: oko 2 min.

U masovnoj tuči u školi povređeno 49 osoba, roditelji zabrinuti: "Bojim se da pošaljem dete na čas"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tuča je počela svađom učenika oko 10.30 časova, a ubrzo su se stvari otrgle kontroli, pa su batine dobili i policajci koji su došli na intervenciju

  • 1
ulična tuča Foto-ilustracija: Shutterstock

U tuči koja se u ponedeljak dogodila u jednoj školi u Berlinu povređeno je 49 osoba.

Među povređenima su učenici, dvoje nastavnika i direktorka škole. Sav ovaj haos dogodio se zbog fudbala.

"Tuče su kod nas normalne, ali biber sprej nikad nismo koristili. U školi imamo i obezbeđenje, ali kada je došlo do tuče oni ništa nisu primetili", kaže jedan učenik ove škole koji je želeo da ostane anoniman.

Drugi učenik koji takođe nije želeo da otkrije identitet, ispričao je kako je došlo do tuče.

"Dvojica đaka su se posvađala, Moj drug iz odeljenja je želeo da ih razdvoji, ali je onda i on povređen. Nakon toga, nastava je otkazana", kazao je on.

Ostali učenici kažu da su nastavnici pokušali da razdvoje đake koji su se potukli, ali dodaju da se nakon ovog incidenta ne plaše da idu na nastavu.

Sa druge strane roditelji dece koja pohađaju ovu školu su vrlo zabrinuta nakon masovne tuče koja se dogodila u ponedeljak.

"Svu decu su ranije poslali kući. Sve ovo je vrlo strašno. Bojim se da pošaljem dete na čas", rekla je jedna zabrinuta majka.

Druga majka koja je došla po svoju ćerku kaže da su za ovu tuču čula i deca koja pohađaju niže razrede.

"Razgovarala sam sa ćerkom o svemu što se dogodilo. Sada je sve normalno. Nadam se da moja ćerka neće morati da ide u ovu srednju školu", ispričala je ona.

Kako je došlo do masovne tuče?

Sve je počelo svađom učenika oko 10.30 časova, a ubrzo su se stvari otrgle kontroli, pa su batine dobili i policajci koji su došli na intervenciju.

Prema navodima nemačkih medija, svađu su započela petorica dečaka starosti 14 i 15 godina. U jednom trenutku je jedan dečak izvukao biber sprej i počeo da prska okolo po đacima. U jednom trenutku mu je boca ispala i ugrabio ju je drugi dečak, koji je počeo da prska biber sve u oči svojim "protivnicima". Onda su dečaci počeli da razmenjuju udarce i sve je ubrzo eskaliralo.

Naime, dvoje nastavnika su uleteli u gungulu da razdvoje đake, ali su i njih poprskali biber-sprejem. Tada je dotrčala i direktorka, koju su krvnički gurnuli, pa je žena pala i polomila ruku.

Neko je u međuvremenu pozvao policiju, ali nedugo nakon što je patrola stigla na lice mesta, pojavio se stariji brat (21) jednog od dečaka koji je učestvovao u tuči, pa je počeo da bije policajce. On je ubrzo savladan i oboren na zemlju, a tom prilikom mu je rasečena usna.

U toku je istraga o incidentu, a očekuje se da će biti podnete prijave protiv više lica zbog nanošenja telesnih povreda.

Navodi se da je broj povređenih veliki, jer se dosta dece i radnika škole žalilo na iritaciju očiju od oblaka biber spreja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    13. decembar 2023 | 10:35

    "Tuče kod nas su normalne" Zar uz sve ono pametovanje koje nam NVO placene sa tog istog Zapada plasiraju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA