Vreme čitanja: oko 2 min.

FBI planira ekshumaciju tela devojke čije ubistvo nije rešeno pola veka: Netflix snimio seriju o njenoj smrti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokat porodice Malecki potvrdio je da će se ekshumacija obaviti u četvrtak

  • 0
Groblje, sanduk, raka Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

FBI planira da ekshumira telo mlade žene iz Merilenda čije je nerešeno ubistvo prikazano u Netfliksovom dokumentarcu "Čuvari".

Džojs Malecki (20) otišla je u božićnu kupovinu blizu Baltimora u novembru 1969. godine i nikada se nije vratila kući.

Njeno telo je pronađeno u obližnjoj vojnoj bazi nekoliko dana kasnije. Kao uzrok smrti navedeno je da je bila zadavljena.

Slučaj je ponovo dobio pažnju nakon što je dokumentarana serija emitovana 2017. godine. U njoj je pokrenulo pitanje da li je nestanak Malecki povezan sa ubistvom časne sestre.

Sestra Keti Česnik pronađena je mrtva od traume tupim predmetom nakon što je otišla u kupovinu i više se nije vratila.

U pomenutom dokumentarcu pokrenuto je pitanje da li je sveštenik Džozef Maskel osumnjičen za ubistvo časne sestre. I Džozef i Keti radili su u istoj katoličkoj školi, a kako se sumnja, časna sestra je znala da je sveštenik seksualno zlostavljao učenice.

Njegovo telo je ekshumirano 2017. godine, ali DNK test nije bio pozitivan, tako da je i slučaj Ketinog ubistva i dalje nerešen.

Ranije ove godine postojala je nada da će se slučaj ubistva Džojs Malecki pomeriti s mrtve tačke, nakon što je saopšteno da je policija uspela da reši drugi slučaj ubistva tinejdžerke Pamele Konjers koji je pre više od pola veka nestala blizu šoping centra kod kog je poslednji put viđena i Džojs. Pamela je takođe pronađena zadavljena.

Policija je pomoću nove tehnologije uspela da pomoću DNK analize identifikuje osumnjičenog za Pamelino ubistvo. U pitanju je Klajd Vilijams koji je preminuo 2018. godine od prirodne smrti.

Policija sada planira da izoluje DNK sa tela Džojs Malecki kako bi konačno pokušali da reše slučaj njenog ubistva. Članovima njene porodice biće dozvoljeno da prisustvuju ekshumaciji, ali će ovaj čin biti zatvoren za javnost.

"Žele da pravda konačno bude zadovoljena. Iako su prošle 34 godine, nadam se da će im ovo pomoći da konačno otkriju šta se dogodilo", rekao je Kurt Volfgang, direktor Kriminološkog centra u Merilendu.

Advokat porodice Malecki potvrdio je da će se ekshumacija obaviti u četvrtak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA