Vreme čitanja: oko 1 min.

"Serijski ubica" iz Beča je maloletnik: Posle 5 meseci sam ušao u policijsku stanicu, pa priznao zločin

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžer je priznao ubistva, a zatim je ispričao da je pre zločina uzimao kokain, ekstazi i ketamin

  • 0
Hapšenje, ubistvo nožem Foto-ilustracija: Shutterstock

Ubistvo dvojice beskućnika i ranjavanje jedne žene u Beču, konačno je rešeno.

Tinejdžer (17) ušetao je sam u policijsku stanicu u glavnom gradu Austrije i priznao zločin.

Njegov identitet nije poznat.

Sve je počelo 12. jula kada je telo 56- godišnjeg beskućnika sa ubodnim ranama pronađeno u parku. Desetak dana kasnije, još jedna žena beskućnik pronađena je sa ubodnim ranama od noža. Zadobila je teške povrede, ali je na sreću uspela da preživi.

Početkom avgusta, još jedan beskućnik (55) je izboden nožem nasmrt dok je spavao na klupi u parku. Nakon ovog niza napada, ljudi u Beču bili su uplašeni zbog serijskog ubice koji vreba ulicama.

Policija je odmah pokrenula istragu, a jedini dokaz koji su imali bio je snimak sa nadzornih kamera. S obzirom na to da policija nije mogla da prepozna ubicu, video je javno objavljen, u nadi da će neko uspeti da prepozna potencijalnog osumnjičenog.

Inspektori su proverili da li postoji nema veza između žrtava, međutim, jedino što ih je povezivalo je to da su svi bili beskućnici. Policija mesecima nije mogla da reši ovaj problem, a sve se promenilo kada je mladić ušetao u policiju.

Tinejdžer je priznao ubistva, a zatim je ispričao da je pre zločina uzimao kokain, ekstazi i ketamin.

"Osumnjičeni je tužiocu ispričao detalje napada, a zatim je u njegovom stanju ispod kauča pronađeno oružje kojim je izvršio zločine", saopšteno je.


S obziron na to da je u vreme izvršenja zločina imao 16 godina, maksimalna kazna koju može da dobije za dva ubistav i pokušaj ubistva je 15 godina zatvora ukoliko se ispostavi da je uračunljiv.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA