Vreme čitanja: oko 1 min.

Drogirala ih da ćute: Medicinska sestra davala pacijentima sedative, osudili je na 7 godina zatvora

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medicinska sestra se u dogovoru sa 48-godišnjom koleginicom Šarlot Vilmot bavila nedozvoljenim radnjama u bolnici Blekpul Viktorija u periodu od aprilu 2017. godine do novembra 2018. godine

  • 0

Ketrin Hadson (54) iz Blekpula u Engleskoj, medicinska sestra koja je drogirala dva pacijenta kako bi ih "utišala", osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina i dva meseca.

Medicinska sestra se u dogovoru sa 48-godišnjom koleginicom Šarlot Vilmot bavila nedozvoljenim radnjama u bolnici Blekpul Viktorija u periodu od aprilu 2017. godine do novembra 2018. godine.

Porota je Ketrin osudila u oktobru, od kada se nalazi u pritvoruu, dok je Šarlot oslobođena uz kauciju i bila je na slobodi do današnjeg ročišta gde joj je izrečena kazna zatvora od tri godine, prenosi Mirror.

"Bili ste na poziciji koja sa sobom nosi veliku odgovornost i poverenje. Povredili ste već ranjive ljude o kojima je trebalo da brinete tokom značajnog perioda. Bili ste glavni prestupnik. Tražili ste pomoć od studenta kojima ste bili nadređeni. U svakom slučaju je postojao rizik od komplikacija, pogotovo kod pacijenata koji su primili sedativ a imali su moždani udar. Rođaci svih tih pacijenata će zauvek sumnjati u medicinske radnike zbog ovakvih radnji. Nakon ovoga, doći će do gubitka poverenja javnosti zdravstevni sistem", saopštio je sudija Robert Altam tokom izricanja presude.

Policija je pokrenula istragu nakon što je jedna studentkinja, medicinska sestra na praksi, rekla da je videla kako Hadson daje pacijentu Zopiklon, tabletu za spavanje, bez recepta.

Inače, Zopiklon je tableta za spavanje koja se daje kod kratkotrajnih terapija za teže oblike nesanice i zabranjeno je njeno korišćenje bez medicinskog naloga.

Policijski službenici su došli i do dopisivanja koje su koleginice imale, a u kojem se jasno navodi da su jedna drugoj sugerisale da drogiraju pacijente i kojom jačinom.

"Večeras ga uspavaj do neba" i "Već razmišljam da mu duplu dozu dam" glasile su neke od poruka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA