Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleks (11) otišao na odmor sa mamom i dedom u Španiju i nestao: Posle 6 godina pronađen u Francuskoj

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak je na putovanje išao sa svojom majkom Melani i dedom Dejvidom u oktobru 2017. godine. Nakon što se porodica nije vraćala iz Španije duže od dve nedelje, policija je pokrenula istragu

  • 1
Alex Batty Foto: Greater Manchester Police

Aleks Beti iz Oldhama u Velikom Mančesteru, koji je nestao na porodičnom putovanju u Marbelji sa samo 11 godina, pronađen je u Francuskoj.

Od otmice je prošlo šest godina, a dečak iz Engleske je pronađen živ i zdrav.

Dečak je na putovanje išao sa svojom majkom Melani i dedom Dejvidom u oktobru 2017. godine. Nakon što se porodica nije vraćala iz Španije duže od dve nedelje, policija je pokrenula istragu.

Aleksova baka i zvanični staratelj, Suzan Karuana, koja je tada imala 62. godine, spekulisala je da žive negde drugde "alternativnim stilom života" i dodala da "nisu hteli da Aleks ide u redovnu školu".

Nakon dečakovog nestanka, policija je imala sumnje da je Aleks u pratnji dvoje odraslih ljudi otišao ka Maroku, preko luke u Malagi. Tužilac koji ima informacije da se Aleks pojavio u Francuskoj sumnjao je da je dečak sam došao u Revelu, blizu Tuluza.

"Iako policiji nije pokazao nikakav zvaničan dokument kada su ga priveli, ovaj 17-godišnji mladić je sam rekao svoj identitet. Njegovo lice i priča odgovaraju slučaju otetog britanskog dečaka iz 2017. godine. Nakon toga, u četvrtk je tužilac iz Tuluza potvrdio da je u pitanju Aleks Bati", izvestile su francuske novine, prenosi Mirror.

Istražitelji veruju da je Aleks pobegao iz ruralne zajednice koja živi u podnožju Pirineja. Nakon višednevnog planinarenja, pokupio ga je vozač kamiona, kojem je delovao sumnjivo, pa je pozvao policiju. Nakon toga su ga ispitali i on je otkrio svoju priču.

"Njegova priča je potvrđena i čini se da odgovara stvarnosti. Nakon ovog saslušanja, tinejdžer je poveren socijalnoj službi, dok je čekao da se jave njegovi rođaci. Rane istrage pravosudne policije u saradnji sa tužiocima sugerišu da je Aleks živeo u "duhovnoj zajednici" sa svojom majkom, i da je uglavnom boravio u kamp prikolicama i šatorima", pišu mediji.

Policija Velikog Mančestera izjasnila se povodom ovog slučaja i rekla da su policajci u Oldhamu u kontaktu sa francuskim vlastima kako bi utvrdili autentičnost izveštaja.

"Ovo je složena i dugotrajna istraga i moramo da sprovedemo dalje istrage, kao i da uvedemo odgovarajuće mere zaštite. Aleks, koji je iz Oldhama u Velikom Mančesteru i imao je 11 godina u vreme nestanka, napustio je Veliku Britaniju 30. septembra 2017. na unapred dogovoreni porodični odmor u Španiji", navodi se u policijskom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA