Vreme čitanja: oko 1 min.

Robijaš umro u zatvoru, porodica ostala u šoku kada je dobila njegovo telo: Odmah legla ozbiljna tužba

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rođaci Brendona Dotsona (43) su rekli da još čekaju da saznaju kako je umro

  • 3
Brandon Clay Dotson Foto: U.S. District Court for the Northern District of Alabama

Porodica zatvorenika iz Alabame koji je pronađen mrtav u svom krevetu podnela je federalnu tužbu navodeći da mu je srce izvađeno pre nego što im je zatvor vratio njegovo telo, javlja "NBC News".

Rođaci Brendona Dotsona su takođe rekli da još čekaju da saznaju kako je umro 16. novembra u popravnoj ustanovi Ventres u Klejtonu.

"Tužioci su ožalošćena porodica koja je tražila odgovore nakon prerane smrti Brendona Dotsona", navodi se u tužbi podnetoj 7. decembra američkom Okružnom sudu za severni okrug Alabame.

"Sveukupno maltretiranje optuženog prema telu gospodina Dotsona i porodice Dotson predstavlja nečuveno ponašanje koje je nepotrebno i bezobzirno pojačalo emocionalni stres porodice", navodi se u tužbi.

Dotson je pronađen mrtav u svom krevetu u zatvoru, navodi se u tužbi. On je služio 99 godina robije zbog krivičnog dela provale, prema WMTV, filijali NBC-a iz Medisona, Viskonsin.

Upravnik je pozvao Dotsonovog brata uveče 16. novembra i obavestio ga o smrti. Brat je upravniku rekao da porodica želi da im telo bude poslato, dodaje se u tužbi.

Dotsonova majka, Odri Saut, zahtevala je da ustanova "ne dira telo njenog sina", ali ju je upravnik zatvora obavestio da Odeljenje za popravne kazne Alabame mora da završi obdukciju, navodi se u tužbi.

Kada je porodica primila telo 21. novembra, odmah su se zabrinuli.

U tužbi se navodi da je patolog kojeg je porodica angažovala da izvrši drugu obdukciju otkrio da je Dotsonovo srce izvađeno iz njegovog tela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    15. decembar 2023 | 08:38

    99 godina zbog provale!? Kod nas bi dobio 9,9 sat odsluženja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA