Vreme čitanja: oko 2 min.

Putin se izvinjavao penzionerki zbog jaja: "Reši to, računam na tvoju pomoć"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Vladimire Vladimiroviču, smiluj se nama penzionerima! Mi ne dobijamo milione. Reši to - nemamo se kome obratiti. Jako sam ti zahvalna, računam na tvoju pomoć", kazala je penzionerka tokom video poziva

  • 0
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je izvinjenje kada mu se jedna penzionerka požalila na cenu jaja.

Tokom tradicionalne Putinove sesije pitanja i odgovora na kraju godine s medijima i predstavnicima javnosti koji su zvali iz cele Rusije, penzionerka Irina Akopova prikazana je kako sedi za svojim kuhinjskim stolom i obraća se predsedniku putem videoveze.

Požalila se da su cene jaja, pilećih prsa i krilaca skočile u nebo.

"Vladimire Vladimiroviču, smiluj se nama penzionerima! Mi ne dobijamo milione. Reši to - nemamo se kome obratiti. Jako sam ti zahvalna, računam na tvoju pomoć", kazala je, prenosi Rojters.

Pitanje je odražavalo stvarnu zabrinutost Rusa zbog troškova života, a usledilo je nakon što je Putin već priznao da bi se inflacija ove godine mogla približiti cifri od osam odsto.

"Izvinjavam se zbog ovoga, ali ovo je neuspeh u radu vlade... Obećavam da će se situacija popraviti u bliskoj budućnosti", odgovorio je ruski predsednik.

Rojters piše da je format pitanja i odgovora dao Putinu priliku da pokaže kako razume brige običnih ljudi i naređuje nadležnim zvaničnicima da ih reše. Ruska vlada je ove nedelje objavila da će izuzeti 1,2 milijarde jaja od uvozne carine u prvoj polovini sledeće godine kako bi pokušala da obuzda cene koje su ove godine porasle više od 40 odsto.

Neki od onih koji su svoje probleme izneli predsedniku dobili su instant rešenja tokom današnjeg događaja. Nekoliko minuta nakon što se grupa mladića požalila Putinu na ruševno stanje njihove sportske dvorane na Krimu, TV voditelj Pavel Zarubin rekao je da su volonteri s anektirane teritorije nazvali i obećali da će je obnoviti.

(Telegraf.rs)

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA