Vreme čitanja: oko 2 min.

Političar u Ukrajini izveo teroristički napad: Otkriven motiv zbog kog je Sergej bacio 3 bombe na sednici?

Vreme čitanja: oko 2 min.

U eksploziji je povređeno 26 osoba

  • 0
Ukrajina, granata, poslanik Printskrin: Nacionalna policia

Sergej Bartin, koji je, kako se sumnja, danas na sednici seoskog veća u Transkarpatiji bacio tri ručne granate i ranio 26 osoba, navodno se pre užasnog čina posvađao sa seoskim načelnikom.

Kako prenose ukrajinski mediji, svađa je izbila kada je Sergej saznao da seoski poslanici planiraju da načelniku povećaju platu za 50 odsto i daju mu mesečni bonus u visini jedne plate.

Kada je to saznao Sergej, koji je navodno član partije Sluga naroda Volodimira Zelenskog, je poludeo jer je smatrao da je tako nešto neprihvatljivo u trenutku kada je cela zemlja u ratu sa Rusijom.

Mediji prenose da je nekoliko minuta pre incidenta Batrin imao žestoku raspravu sa svojim kolegama oko dodele naknada i bonusa načelniku sela, izabranom iz sada zabranjene stranke "Opoziciona platforma - doživotno".

Ukrajina bomba Foto: Nacionalna policija

Sergej je bio ogorčen namerama drugih članova seoskog veća na vrhuncu rata da podrže takvu odluku. Sumnja se da je upravo ovo pitanje bilo okidač za dalje Sergejeve postupke.

On je tokom preliminarnog glasanja odbio da rad načelnika sela oceni kao zadovoljavajući. Međutim, njegov argument nije imao nikakvog efekta na njegove kolege.

Onda je izašao napolje i vratio se ponovo na sednicu sa granatama u rukama. On je zatim zatražio da načelnik Mihail Muška bude smenjen. Veruje se da je Sergej već dugo bio kivan na načelnika, a svoje nezadovoljstvo iskazao je i u video snimku koji je pre nekoliko dana okačio na Fejsbuk u kom je kritikovao lokalnu vlast.


U pitanju je teroristički čin

Detonacija granata u zgradi mesne zajednice kvalifikovana je kao teroristički napad, za čiju istragu je zadužena Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), objavilo je Odeljenje za komunikacije policije Zakarpatske oblasti na Fejsbuku.

Načelnik Zakarpatske oblasne vojne uprave Viktor Nikita rekao je da je sazvan hitan regionalnih bezbednosnih službi zbog detonacije granata.

"Pokrenut je krivični postupak, utvrđuju se okolnosti zločina. Sazvan je hitan sastanak Regionalnog saveta za odbranu radi donošenja hitnih operativnih odluka", navodi se u objavi.

Nikita je dodao da je odeljenju za zdravstvenu zaštitu Zakarpatske oblasti naloženo da organizuje podršku za lečenje žrtava eksplozije, da obezbedi svu neophodnu medicinsku opremu i da organizuje rad sa porodicama ranjenih.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak poslanika koji je detonirao više granata tokom sastanka saveta u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA