Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelske snage greškom ubile troje talaca u Gazi: Zamenili ih za teroriste, odmah pokrenuta istraga

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jotam Haim i Samer Talalka ubijeni u vatri IDF-a, porodica trećeg taoca traži da se ne identifikuje. IDF pokreće istragu o incidentu

  • 2
Izraelska vojska u Hamasovim tunelima Foto: Tanjug/AP

Pripadnici IDF-a ubili su troje talaca koje je oteo Hamas nakon što su ih zamenili za teroriste tokom operativnih aktivnosti u naselju Šejaja u gradu Gazi, rekao je portparol IDF-a Danijel Hagari u petak uveče, prenosi "Jerusalem Post".

Među tri žrtve su Jotam Haim, koji je otet iz Kfar Aze 7. oktobra, Samer Talalka koji je otet iz Nir Ama istog dana, te Alon Lulu Šamriz (26), čiji roditelji su iz Irana.

Identifikacija tela

IDF je saopštila da su nakon incidenta, postupajući na osnovu sumnje o identitetu preminulih, njihova tela vraćena u Izrael na ispitivanje gde je utvrđeno da su oni zaista bili među taocima.

IDF je dodala da je odmah otvorena istraga o okolnostima ovog događaja. Do sada sa javnošću još nisu podeljeni detalji o tome šta se dogodilo.

Ministar Beni Ganc izrazio je saučešće ožalošćenim porodicama, napisavši u petak uveče da mu je srce slomljeno kada je čuo vest.

"Naše trupe izvode duboko komplikovane operacije, najvažnije koje je ova zemlja poznavala. Bol koji prati ovaj rat sada je teži nego ikad", napisao je na X.

Forum porodica talaca i nestalih takođe je izrazio žaljenje zbog gubitka.

Prema forumu, Talalka (25) je bio najstariji od 10 dece i navodno je ranjen u pucnjavi Hamasa kada je kidnapovan početkom oktobra.

(Telegraf.rs)

Video: Ranjeni izraelski vojnik u bliskoj borbi eliminisao dvojicu Hamasovaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MZ

    16. decembar 2023 | 13:49

    Ovo je bilo,ma koliko samo da se ubije neko.Jeste li ispunili kvotu za taj dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA