Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin uhapšen u Italiji: Za ostatkom bande se traga, pljačkali su kuće, ali prvo bi mirno pozvonili na vrata

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veruje se da dobro organozovana grupa sa ovih prostora već neko vreme "operiše" u delu Italije

  • 0
Italijanska policija Foto: Marko Jovanović

Krađe u poslednjim nedeljama u Italiji upalile su alarm. Ubrzo se došlo do inicijala T. M, 33-godišnjeg Srbina, osumnjičenog za provale u stanove i pljačku. Prema podacima, osumnjičeni je sa još četiri osobe ušao u kuću u Pjanopoliju, gde je razvalio vrata, ali su ga vlasnici iznenadili.

Ovom prilikom kriminalci su, otevši nešto zlatnog nakita i gotovine, pretili prisutnima, upustivši se u kraću tuču kako bi uspeli da pobegnu, prenosi Ecodellalocride.

Policija je odmah stigla na lice mesta i uspela je da zaustavi 33-godišnjaka, dok su ostali saučesnici već otišli ​​u plavom mercedesu klase A. Kod navodno osumnkičenog Srbina su nakon pretresa pronađeni ukradeni satovi i nakit.

Nadalje, ispostavilo se da je nešto ranije u drugom gradu, ista grupa sa ovih prostora bila odgovorna za još jednu krađu u kući, iz koje su navodno izneli satove i gotovinu.

Uhapšena osoba je, po nalogu dežurnog tužioca, potom sprovedena u zatvor.

U međuvremenu, istrage koje je vodilo javno tužilaštvo grada Pijana, omogućile su da se rekonstruiše način rada kriminalne grupe koja, prema tvrdnjama, deluje po dobro isplaniranim operativnim procedurama.

Policija je navela da osumnjičeni kradljivci prvo zvone na vrata, kako bi se uverili da vlasnici nisu tu, a potom velikom brzinom kradu dragocenosti.

Istraga se nastavlja sa ciljem da se uhapse preostali saučesnici u zločinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA