Vreme čitanja: oko 2 min.

Vozi "rols rojs" i živi u penthausu, a tvrdi da zarađuje 600 evra mesečno: Policiji je odmah bio sumnjiv

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sumnja se da je on sa saučesnicima dobio kredite u iznosu od 12 miliona evra između februara 2017. i avgusta 2022. godine

  • 7
Ehssan M Nemačka biznismen prevarant Foto: Društvene mreže

Vozio je luksuzna vozila i živeo u penthausu sa pogledom na ceo grad - godinama se Ehsan M. (40) predstavljao kao uspešan biznismen. A onda se kuća od karata ovog muškarca nemačko-iranskog porekla srušila.

Nemačka policija je u utorak pretresla njegovu navodno uspešnu kompaniju za nekretnine i uhapsila Ehsana M. Protiv njega i 28 saučesnika se vodi istraga zbog, između ostalog, kreditnih malverzacija. Navodi se da je banda dobila kredite u iznosu od 12 miliona evra između februara 2017. i avgusta 2022. godine.

Prema saznanjima Bilda, policija je istraživala Ehsana od proleća 2021. godine. Za to vreme, Ehsan M. je ukupno 13 puta primećen kako vozi luksuzne automobile - a vozačku dozvolu nije imao od 2009. godine.

Tokom policijskog nadzora, šest puta je bio za volanom rols-rojsa, šest puta porše kajena i jednom je vozio ferari F8 spajder.

U martu 2022. godine osuđen je na kaznu zatvora od godinu i osam meseci, koja je suspendovana na uslovnu kaznu, u osam slučajeva za nanošenje teških telesnih povreda u vezi sa prinudom i upravljanjem vozilom bez dozvole.

U toku su još dva postupka za vožnju bez dozvole, kao i jedan slučaj za telesne povrede. Već iz tog razloga postoji rizik da se uslovna osuda ukine.

Prema njegovim izjavama, Ehsan je zarađivao samo 600 evra mesečno. Kako je Ehsan M. mogao da priušti svoj luksuzni život, istražiteljima se činilo više nego sumnjivim.

Na njegove račune stizale su sume iz inostranstva čije poreklo je još uvek nejasno. Ehsan M. ima i drugo prebivalište u Dubaiju.

Istraga je takođe otkrila da Ehsan M. održava kontakte sa ljudima iz klanovskog miljea.

Tokom pretresa, istražitelji su zaplenili imovinu vrednu 6,3 miliona evra, uključujući nekretnine, luksuzne satove, nakit i rols-rojs.

Policajci su takođe uzeli dokumente i hard diskove kao dokaze i njihova analiza je još u toku.

U toku je istraga koja treba da otkrije poreklo novca i čime je finansirao luksuzni život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @

    16. decembar 2023 | 23:01

    Kod nas ovo nikad neće biti. Svaka vlada najavljuje zakon o poreklu imovine, a od nema ništa. Sramota. Pun grad automobila po 50000 i kusur hiljada evra, i poreska ni jedno pitanje ne postavlja

  • Kinšasa

    17. decembar 2023 | 07:32

    U Beogradu se kupuju najaskuplji stanovi u kešu a da niko ne pita o poreklu tog novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA