≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

A od Orbana - konj! Lideri Turske i Mađarske razmenili bogate poklone: A tek da vidite Erdoganov

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turski predsednik danas je u zvaničnoj poseti Mađarskoj, tokom koje se, osim sa Orbanom, sastao i s mađarskom predsednicom Katalin Novak, kao i s drugim predstavnicima mađarskih vlasti, a učestvovao je i na sastanku mađarsko-turskog saveta za stratešku saradnju na visokom nivou

  • 1
Redžep Tajip Erdogan, Viktor Orban Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban poklonio je danas konja, po imenu Aristokrata, turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji boravi u poseti Budimpešti, dok je Erdogan Orbanu poklonio turski električni automobil.

Orban je objavio na Fejsbuku da je to "poklon jedne konjičke nacije drugoj", kao i da je reč o pastuvu rase nonius iz ergele Mezeheđeš, prenele su RIA Novosti.

Viktor Orban poklonio konja Erdoganu Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

On je na pomenutoj društvenoj mreži postavio i fotografiju sa Erdoganom i konjem.

Iz kabineta predsednika Turske saopšteno je da je Erdogan Orbanu poklonio električni automobil "Togg" turske proizvodnje.

Redžep Tajip Erdogan, Viktor Orban Foto: Tanjug/AP

"Predsednik Erdogan poklonio je premijeru Orbanu crni električni automobil marke "Togg" registarskih oznaka 'HU TR-100' u čast 100. godišnjice diplomatskih odnosa dve zemlje", stoji u saopštenju.

Turski predsednik danas je u zvaničnoj poseti Mađarskoj, tokom koje se, osim sa Orbanom, sastao i s mađarskom predsednicom Katalin Novak, kao i s drugim predstavnicima mađarskih vlasti, a učestvovao je i na sastanku mađarsko-turskog saveta za stratešku saradnju na visokom nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanin u Parizu

    19. decembar 2023 | 10:14

    A ex Yugo državicama ,Sultan će pokloniti najnoviji paket turskih serija od preko 200 epizoda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA