Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin: "Rusija neće odustati od ciljeva specijalne vojne operacije"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin je ponovio da Zapad nastavlja da vodi hibridni rat protiv Rusije, da snabdeva Ukrajinu obaveštajnim informacijama u realnom vremenu i dostavlja joj oružje

  • 9
Vladimir Putin godišnja konferencija Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće odustati od ciljeva "specijalne vojne operacije".

"Zapad ne odustaje od svoje strategije obuzdavanja Rusije i svojih agresivnih ciljeva u Ukrajini. Ali, mi takođe nećemo odustati od svojih ciljeva specijalne vojne operacije", istakao je Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima, ruske snage imaju inicijativu i rade ono što smatraju potrebnim. On je ocenio da Ukrajina trpi velike gubitke i da je u velikoj meri potrošila svoje rezerve, pokušavajući da svojim, kako je rekao, "pravim gospodarima, pokaže bar neke rezultate svoje takozvane kontraofanzive".

Putin je ponovio da Zapad nastavlja da vodi hibridni rat protiv Rusije, da snabdeva Ukrajinu obaveštajnim informacijama u realnom vremenu i dostavlja joj oružje.

"U poslednje vreme naglo je povećana aktivnost vojnog bloka NATO-a u celini. Značajne snage iz Sjedinjenih Država, uključujući i avione, raspoređene su na naše granice, a povećan je i broj trupa Alijanse u istočnoj i centralnoj Evropi", rekao je Putin.

Prema oceni Putina, Zapad više ne skriva svoju agresivnu prirodu.

"Agresivna priroda bloka više se ne krije iza odbrambenih formulacija... Doktrinarni dokumenti SAD direktno sadrže tvrdnje o globalnoj superiornosti", rekao je Putin.

Dodao je da je u sukobu u Ukrajini srušen mit o neranjivosti zapadne vojne tehnike. Putin je naveo da je neophodno i dalje održavati borbenu gotovost strateških snaga na visokom nivou jer je u trenutnoj globalnoj situaciji uloga nuklearne trijade značajno porasla.

Predsednik Rusije je najavio da će do kraja godine na borbeno dežurstvo biti stavljeno 15 lansera raketnih sistema "Jars" i "Avangard". Dodao je da je potrebno povećati proizvodnju visokopreciznih raketa i dronova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    19. decembar 2023 | 16:23

    Koliko je nagurao botoksa u lice pozavidele bi mu i starlete.

  • BAJA

    19. decembar 2023 | 13:33

    Samo hrabro Putine protiv lopina koje zele ponovo Rusiu pod noge kao azdaje pre.

  • Zoran

    19. decembar 2023 | 13:35

    Ne treba žuriti,rasporediti snage za maraton.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA