Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski: Vojska traži mobilizaciju još pola miliona ljudi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je dodao da će vojni i vladini zvaničnici razgovarati o ovom "osetljivom pitanju", nakon čega će dodatnu mobilizaciju razmotriti parlament, i istakao je da bi tako masovna mobilizacija zahtevala dodatno finansiranje

  • 7
Volodimir Zelenski Volodimir Zelenski / Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ukrajinska vojska zatražila da bude mobilisano još između 450.000 i 500.000 ljudi.

"Pitanje je vrlo osetljivo. Iz vojske su ukazali na nedostatak ljudska i zatražili mobilizaciju dodatnih 450.000 do 500.000 ljudi. To je ozbiljan broj", rekao je Zelenski na konferenciji za medije, prenosi ukrajinska "Pravda".

On je dodao da će vojni i vladini zvaničnici razgovarati o ovom "osetljivom pitanju", nakon čega će dodatnu mobilizaciju razmotriti parlament, i istakao je da bi tako masovna mobilizacija zahtevala dodatno finansiranje.

"Za to će biti potrebno dodatnih 13,5 miliona dolara", rekao je.

Zelenski je naveo da "niko ne zna" kada će rat sa Rusijom biti gotov, i ocenio da bi Ukrajina brže mogla da pobedi ako bi i dalje mogla da nastavi da pruža otpor.

Dodao je da Ukrajina nije blizu poraza, navodeći da je ranije bila i u težoj poziciji.

Zelenski je naveo i da se izbori u Ukrajini "ne mogu održati dok traje rat".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. decembar 2023 | 08:05

    SPREMNO JE NOVO GROBLJE ZA 500.000 UKRAJINACA !!! ZAPAD JE I TO FINANSIRAO !!!

  • stojadin pavlovic cole

    20. decembar 2023 | 04:30

    Naravno da nemogu izbori jer bi izgubio. Ameri su ti naredili da posaljes jos pola miliona ljudi u smrt samo da bi oslabili rulovce. Samo ginete bezveze i na kraju ce opet morati da sednete da razgovarate. Ginu vam ljubi bezveze probudite se. Mada tebe boli ona stvar ti ces na kraju se povuci kao Zoki Zaev i napustiti brod koji je potonuo i ici ces na ostrvo neko da trosis pare svoje i praviti Sabat svakog petka.

  • Aca

    20. decembar 2023 | 03:49

    Jadni Ukrajinci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA