Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji su se žalili, ali niko nije reagovao, a onda je David poginuo: Pretilo urušavanje đačkog doma

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri dana nakon tragedije, saznalo se da je opasnost vrebala već duže vreme. Roditelji su podneli izveštaje o stanju doma, a stručnjaci rekli da postoji opasnost da se zgrada uruši i bez radova

  • 0

Istragu u internatu u rumunskom gradu Odoreju Sekujesku, gde se deo zgrade srušio na četiri učenika ubivši jednog, preuzeli su tužioci Apelacionog suda u Targu Murešu.

Tri dana nakon tragedije, saznalo se da je opasnost vrebala već duže vreme. Roditelji su podneli izveštaje o stanju doma, a stručnjaci rekli da postoji opasnost da se zgrada uruši i bez radova.

Vlasnik firme koja je dala nalog da se kopa u blizini temelja internata zadržan je u policiji 24 sata.

Reč je o administratoru firme koja je radila u blizini srednjoškolskog internata. Muškarcu je sinoć određen pritvor do 24 sata, a danas će se pojaviti pred sudom, koji će odlučiti da li će biti u pritvoru od 30 dana.

On je naredio radnicima da kopaju blizu temelja, što je zabranjeno i što bi, pretpostavljaju istražitelji, izazvalo delimično urušavanje zgrade.

U međuvremenu, istraga je u toku. Govorimo o ubistvu iz nehata i istragama o ubistvu iz nehata.

Ostavku je podneo i direktor škole. Gradska kuća, koja je odobrila radove, okrivljuje graditelja, a vlasnik zgrade, Rimokatolička nadbiskupija, kaže da nije znala da zgrada ima strukturalnih problema.

Ipak, opasnost su uvideli svi, a pojedini roditelji su čak prijavili i stanje doma.

U međuvremenu, tri devojčice su i dalje u bolnicama u Targu Murešu i Odoreju Sekujesku.

A David, 17-godišnji dečak koji je poginuo u urušavanju zgrade, ispraćen je na večni počinak u kapeli Lupeni i biće sahranjen u četvrtak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA