Vreme čitanja: oko 1 min.

Udovici ubijenog novinara Kašogija odobren politički azil u SAD

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nisam mogla da verujem. Da li je ovo stvarno? Ova odluka pokazuje da postoji jedna žrtva koja je još živa", rekla je Hanan Elatr za "Wahiington post"

  • 0
jamal khashoggi džamal kašogi Foto: Tanjug/AP

Udovici Džamala Kašogija, saudijskog novinara koji je ubijen u saudijskom konzulata u Istanbulu, odobren je politički azil u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Nisam mogla da verujem. Da li je ovo stvarno? Ova odluka pokazuje da postoji jedna žrtva koja je još živa", rekla je Hanan Elatr za "Wahiington post".

Odluka potvrđuje tvrdnje Hanan Elatr da bi njen život bio u opasnosti ukoliko se vratila u svoj rodni Egipat ili Ujedinjene Arapske Emirate, gde je živela 26 godina dok njen suprug Džamal Kašogi nije ubijen, navodi američki list.

Jamal Khashoggi, Džamal Kašogi , verenica, ubistvo, sud u Istanbulu Hanan Elatr, udovica Džamala Kašogija Foto: Tanjug/AP

Kašogi, kritičar saudijskih vlasti, ubijen je 2. oktobra 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu, u koji je otišao po dokumenta potrebna za venčanje.

Njegovo telo nije pronađeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Poslednji dan života Džamala Kašogija pre nego što je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA