Vreme čitanja: oko 1 min.

Šokantni snimci iz Nemačke: Žestoka oluja napravila haos, u Hamburgu voda do struka

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike probleme ima i železnica, pošto je oluja porušila drveće po praugama i prekinula saobraćaj

  • 1
Nevreme u Nemačkoj Foto: Tanjug/AP

Nemački grad Hamburg pogodila je oluja Zoltan, a voda je na nekim mestima bila do struka, javlja dpa, a prenosi Fenix.

Oluja je pokvarila božićne planove i mnogim putnicima Nemačke železnice (DB), pošto vozovi na međugradskim linijama kasne ili se zaustavljaju, saopštio je DB.

Posebno su teško pogođene železničke rute na severu zemlje. Ali, kašnjenja i otkazivanja polazaka mogu se očekivati ​​i na linijama između Hamburga i Frankfurta, kao i Hamburga i Minhena. Osim toga, na nekim železničkim stanicama vozovi ne staju, piše dpa.

Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u severnoj Nemačkoj, ali i u centralnim delovima zemlje.

"DB koristi tešku opremu kako bi otvorio rute što je brže moguće. Sve ekipe za čišćenje su na putu s vozilima za popravke kako bi uklonile drveće sa šina i popravile nadzemne vodove", rekla je portparolka.

U Hamburgu je jaka oluja tokom noći gurnula vodu na obalu Elbe, potpuno poplavivši ribarnicu i okolne ulice. Voda je na nekim mestima bila do struka. Pod vodom su i automobili koje vozači nisu na vreme odvezli, piše Fenix.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA