Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion sa više od 300 putnika prizemljen zbog sumnje na trgovinu ljudima: Posle četiri dana krenuo put Indije

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasti Francuske dopustile su da avion koji je leteo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za Nikaragvu sa 303 indijska putnika poleti

  • 0
Francuska, Pariz, metro, pretnja, terorista, žena, francuska policija Foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Avion sa stotinama indijskih državljana koji je prizemljen u Francuskoj zbog istrage o trgovini ljudima, kreće ka Indiji.

Vlasti Francuske dopustile su da avion koji je leteo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za Nikaragvu sa 303 indijska putnika poleti nakon što su su primile prijavu da bi u avionu mogle biti žrtve trgovine ljudima.

Oko 300 putnika provelo je četiri dana blokirano na ruralnom francuskom aerodromu nakon dojave da su putnici možda žrtve krijumčara ljudi, Sky News.

Tužilaštvo je saopštilo da je anonimna prijava signalizirala da je avion, kojim upravlja mala čarter kompanija Legend erlajnz sa sedištem u Rumuniji, prevozio ljude koji bi mogli da budu žrtve trgovine ljudima.

Avion je zadržan u četvrtak pošto se radi dopune goriva spustio istočno od Pariza, na Vatri, mali aerodrom u okrugu Šampanj koji se prvenstveno koristi za čarter i kargo letove.

Putnici i posada su bili zatvoreni na Vatriju.

U početku su držani u svm avionu A340, okruženi policijom na pisti, ali su u četvrtak uveče prebačeni u glavni hol aerodroma da tamo spavaju, rekao je zvaničnik.

Na slučaju rade istražitelji specijalizovane francuske jedinice za organizovani kriminal, granična policija i žandarmi avijacije.

Ambasada Indije u Francuskoj je na društvenoj mreži „X“ objavila da je osoblje Ambasade dobilo konzularni pristup putnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA