Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusi tvrde da su osvojili Marinku, Ukrajinci negiraju: "Borbe se nastavljaju"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je danas da je ruska vojska u potpunosti uspostavila kontrolu nad Marinkom u predgrađu Donjecka

  • 1
Rat u Ukrajini, Marinka Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Odbrambene snage Ukrajine demantuju tvrdnje Rusije o zauzimanju Marinke, izjavio je portparol zajedničkog pres-centra Odbrambenih snaga Tavrijskog pravca Aleksandar Štupun.

"Borbe za Marinku se nastavljaju, trenutno su naši vojnici u administrativnim granicama. Ali grad je potpuno uništen. Netačno je govoriti o potpunom zauzimanju Marinke", naglasio je Štupun, prenosi Ukrinform.

Na pravcu Marinke, Odbrambene snage Ukrajine nastavljaju obuzdavanje ruskih trupa u rejonu Novomihajlovka, ukupno je tokom dana na frontu došlo do 76 borbenih okršaja, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.

Kako napominju u Generalštabu, ruske trupe na levoj obali Dnjepra ne odustaju od namere da izbace jedinice Odbrambenih snaga sa tamošnjih mostobrana.

Ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je danas da je ruska vojska u potpunosti uspostavila kontrolu nad Marinkom u predgrađu Donjecka.

"U toku aktivnih ofanzivnih dejstava, jurišni odredi grupe Južnaja danas su potpuno oslobodili selo Marinka, jugozapadno od Donjecka", rekao je ruski ministar odbrane.

Šojgu je istakao da će preuzimanje kontrole nad gradom omogućiti efikasniju zaštitu Donjecka od napada ukrajinskih oružanih snaga.

Kako podseća kijevska agencija, britanski obaveštajci su saopštili da su teške borbe za kontrolu nad uništenim gradom Marinkom i njegovom okolinom na jugoistoku Ukrajine još uvek u toku, kao i da je veliki napredak Ruske Federacije na ovom delu fronta pod znakom pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA