Vreme čitanja: oko 6 min.

Sandra, Tara i Dženi su misteriozno nestale pre mnogo godina: Porodice ne gube nadu, još uvek ih traže

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Neverovatno je koliko je život nepredvidiv, a u prilog tome govore i misteriozni nestanci ovih žena za kojima se godinama, decenijama bezuspešno traga

  • 0
Sandra Horvat, Jennifer Kesse, Tara Calico, Jutta Schulz Foto-kolaž: Robin Horwath, Porodična arhiva, FBI, Policija

Svake godine na hiljade porodica prijavi nestanak voljene osobe, a ta neizvesnost ih obeleži za ceo život. Neke budu pronađene, dok se za drugima godinama traga najčešće bezuspešno.

Kako godine prolaze, porodica i prijatelji polako gube nadu da će njihova voljena osoba ili član porodice biti pronađeni, ali se isto tako budi neverovatna nada kada se pojavi neki novi trag. Za njih je to svetlo u tunelu za koje veruju da će obasjati istinu i dovesti ih do cilja - pronalaska nestale osobe.

Izdvojili smo pet nestanka, a jedan od njih dogodio se pre pola veka.

Niko ne zna gde je Sandra

Sandra Horvat nestala je pre 50 godina, sa 33 godine, a od tada su se pojavljivali različiti tragovi koji su bili nada da će žena biti pronađena, međutim, svi su vodili u slepu ulicu.

"Bila je jako mlada, imala je 33 godine, tako prefinjena, strpljiva, puna ljubavi, učinila je sve da se osećamo voljeno, zaštićeno i bezbedno. Nikada nije vikala. Bila je tako strpljiva sa tri devojčice...volela je da bude mama", rekla je ćerka Robin Horvat sećajući se majke.

Robin je imala samo osam godina kada je Sandra nestala iz porodične kuće iz Detroida u Mičigenu.

Sandra Horwath, Sandra Horvat Foto: Robin Horwath

Porodica se sa tri ćerke preselila u En Arbor iz Pensilvanije kako bi njihov otac doktorirao engleski jezik. Kada su se razveli, 1971. godine, njen otac se preselio u predgrađe Detroita. Živeli su razdvojeno, devojčice su bile sa majkom, a otac u svojoj kući, ali su bili srećni.

Onda se desio taj kobni dan, 1. oktobar 1973. godine, kada je njena majka nestala.

"Jednog jutra sam se probudila i otkrila da majke nema. Sećam se kao da je juče bilo. Ušla sam sam u njenu sobu, ali krevet je bio namešten. Kroz prozor sam videla majčin auto", rekla je Robin.

"Sećam se da sam svaki dan, danima trčala kući iz škole, nadajući se da se vratila", dodala je Robin.

Napomenula je da je slučaj prepušten policiji i da su postojali nagoveštaji za koje su mislili da će im pomoći da pronađu Sandru, međutim, svi tragovi su vodili u slepu ulicu.

Postoji sumnja da je Sandrin nestanak povezan sa serijskim ubicom Gerijem Edisonom Tajlorom koji je u to vreme imao dugačku istoriju ubistava.

Žena sa specifičnim tetovažama

Juta Šulc iz Talea u Nemačkoj nestala je pre skoro deset godina, a nedavno su istražitelji bili ubeđeni da su pronašli trag koji vodi do nje.

Policiji se javilo nekoliko svedoka sa novim informacijama o Juti, ali, oni nisu bili dovoljni da se otkrije tačna lokacija nestale žene.

Poznanici koji su imali priliku da se druže sa Jutom rekli su da je bila opčinjena filmom "Jedi, moli, voli" u kojem je glavna glumica, Džulija Robert, otišla na putovanje života i promenila svoje navike iz korena.

Jutta Schulz Foto: Policija

Oni su posumnjali da bi njihovoj prijateljici nešto ovako slično palo na pamet, odnosno, da je poželela da ostavi svoj stari život iza sebe i započne novi.

Takođe, istakli su da je Juta imala dosta sličnosti sa glumicom u gorepomenutom filmu, a to je raskid sa momkom koji se dogodio malo pre njenog nestanka.

Ukoliko je negde živa, onda bi bilo ko mogao da je prepozna po tetovažama. Na desnoj strani stomaka ima istetoviranog boga sunca Ra, a na levoj lopatici njegovo oko.

Devojka koja je imala sve

Dženifer Kesi je devojka koja je imala sve: bogat i sadržajan život, pouzdan posao i odanog dečka, ali je nažalost, to sve nestalo u jednom trenu.

Tada 24-godišnja devojka sa Floride nestala je 23. januara 2006. godine i od tada joj se misteriozno gubi svaki trag.

Poznato je da je veče pre nestanka razgovarala sa roditeljima preko telefona, a zatim i sa momkom Robertom Alenom oko 22 časa, nakon čega je otišla u krevet.

Jennifer Kesse Foto: Porodična arhiva

Međutim, sledećeg dana nije odgovarala na pozive i poruke, pa su roditelji rešili da iz Tampe dođu za Orlando kako bi proverili da li je sve kako treba.

Kada su stigli ispred kuće primetili su da njenog automobila nema, ali da sve ostalo deluje baš kako treba.

Policija je nekoliko godina kasnije pronašla automobil Malibu sa malim otiskom koji nije bio dovoljan da istražitelji zaključe kome pripada. Nijedan vredan predmet iz vozila nije ukraden, pa su detektivi odmah odbacili mogućnost da je došlo do pljačke.

Dženifer je nestala pre 17 godina, a roditelji su prošle godine došli do traga za koji su bili ubeđeni da vodi do njihove ćerke, međutim, kako ništa nije bilo urađeno, smatrali su da je došlo do propusta od strane policije, prenosi Independent.

Tare nema već 19 godina

Tara Kaliko napustila je svoju kuću u Valensija Kontiju u Novom Meksiku i otišla da vozi bicikl, nakon čega je porodica 19-godišnje devojke izgubila svaki trag.

Tinejdžerka je prilikom izlaska iz kuće tog dana u šali svojoj majci rekla da je nađe ukoliko se ne vrati kući do podneva, aludirajući na sastanak koji je imala u 12:30 časova.

Kako je prošlo podne, majka je bila zabrinuta i krenula biciklističkom rutom kako bi je pronašla, ali bezuspešno.

Na tom putu su pronađeni ostaci Tarinog vokmena i kasete, zbog čega je policija verovala da je devojčica to namerno uradila kako bi je pronašli.

Vlasti su počele da postavljaju pitanja o njenim roditeljima i kućnom životu. Pokušali su da otkriju da li postoje razlozi za njen misteriozni nestanak, poput zlostavljanja. Policija nije pronašla ništa osim dva uznemirena roditelja koji su jako voleli svoju ćerku i želeli ništa drugo do da ona bude pronađena bezbedna.

Dana 15. juna 1989. vlasti su pronašle polaroid na parkingu prodavnice nekih 2000 kilometara dalje. Prikazivala je tinejdžerku koja je potpuno ličila na Kaliko i dečaka, kako leže na čaršavima i jastuku, vezani lepljivom trakom preko usta.

zrtva Tara Calico, zrtve serijskih ubica Foto: Crime Magazine

U septembru 2023. godine objavljeni su detalji u vazi sa Tarinim nestankom i navodno je pronađena mrtva. Međutim, to nikada nije dokazano, prenosi Kob.

Devojčica (12) nestala u 9. mesecu trudnoće

Selina Mejs se po svemu ističe od drugih jer je imala samo 12 godina kada je nestala i bila je u 9. mesecu trudnoće.

Ništa nije slutilo da će se nešto dogoditi kada je veče pre poljubila porodicu za laku noć, ostavila tanjir u sudoperi i otišla da spava.

Međutim, te noći je Selina nestala iz svog doma u Nju Džerziju i više nikada nije viđena.

Celina Mays National Center for missing and exploated children

Taj 15. decembar 1996. godine bio je dan kao i svaki drugi. Selina je bila u crkvi, pojela je sladoled kod kuće sa porodicom i otišla na spavanje oko 23 sata. Pre nego što je otišla u spavaću sobu, poljubila je sve ukućane za laku noć.

Međutim, kada je sledećeg jutra njena četvorogodišnja polusestra otišla u Selininu sobu da je probudi, došla je do šokantnog otkrića. Seline nije bilo.

Jastuci i jorgan bili su namešteni tako da izgledaju kao da je i dalje u krevetu, a u sobi su joj bile sve stvari.

Ni dan danas policija ne zna šta se desilo Selini Mejs ili njenom detetu. Porodica skoro 30 godina nakon njenog nestanka ne gubi nadu, kao ni policija koja još uvek radi na slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA