≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovni sud Mičigena: Tramp ne može da bude diskvalifikovan sa izbora

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka suda u Mičigenu je u suprotnosti sa presudom Vrhovnog suda Kolorada kojom je Tramp diskvalifikovan sa predsedničkih izbora u toj saveznoj državi

  • 1
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

Vrhovni sud Mičigena odbacio je danas pokušaj uklanjanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa glasačkih listića na predsedničkim izborima 2024. godine.

Odluka suda u Mičigenu je u suprotnosti sa presudom Vrhovnog suda Kolorada kojom je Tramp diskvalifikovan sa predsedničkih izbora u toj saveznoj državi zbog njegove navodne uloge u neredima na Kapitolu 6. januara 2021. godine, prenosi CNN.

Tramp je prvi predsednički kandidat u američkoj istoriji koji je proglašen nepodobnim za položaj predsednika, prema retko korišćenoj odredbi 14. amandmana američkog Ustava, kojom se zvaničnicima koji su učestvovali u "pobuni" zabranjuje da obavljaju javnu funkciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    27. decembar 2023 | 15:59

    Хехе, СВЕ се враћа, све се ПЛАЋА... Сад су сами себи запржили чорбу - а свет ГЛЕДА, и памти... Сад да видимо њихово судство - доста је било сапуница по ТВу и у биоскопима. :):)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA