Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubica koji je u Pragu ubio 14 osoba ostavio oproštajno pismo: U njemu priznao ubistvo muškarca i bebe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom uviđaja policajci su, osim oproštajnog pisma, otkrili i oružje kojim se muškarac služio

  • 0
David Kozak, Prag pucnjava na fakultetu Foto: Tanjug/AP, Channel3now.com

David Kozak (24) na češkom univerzitetu ubio ukupno 14 osoba i ranio ih 25, a onda je potvrđeno da je pre masakra počinio još jedan grozan zločin.

Student Filozofskog fakulteta u Pragu, koji je 21. decembra puškom ubio 14 studenata i profesora, potom sebe, a ranio 25, priznao je u oproštajnom pismu da je ubio mladog oca i njegovu dvomesečnu bebu nedelju ranije, kad su šetali šumom na periferiji Praga.

Tokom uviđaja policajci su, osim oproštajnog pisma, otkrili i oružje kojim se muškarac služio.

"U selu Hostounj tokom uviđaja pronađeno je oproštajno pismo u kom ubica priznaje ubistvo u šumi u naselju Klanovice. Još ne možemo reći što tačno stoji u pismu, jer je istraga u toku, proveravamo niz događaja i ispitujemo osobe - rekao je portparol policije Jan Danjek za Novinky.cz.

Da podsetimo, šef češke policije Martin Vondrašek već u ranim večernjim satima u četvrtak, 21. decembra, odnosno nekoliko sati nakon masakra na Filozofskom fakultetu u Pragu na Trgu Palač, gde je 24-godišnji David Kozak ubio ukupno 14 osoba i ranio ih 25, izjavio je da je "vrlo verovatno" da je muškarac odgovoran i za dvostruko ubistvo 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomesečne ćerke u šumi Klánovicke les 15. decembra, pišu novinky.cz.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi video scene ispred univerziteta, ljudi koji se kriju na krovu, tokom masovne pucnjave u Pragu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA