Vreme čitanja: oko 3 min.

Putin zgrožen, Rusija na nogama: "Golišavi" skandal uzburkao Kremlj, zvezde sada na udaru

Ekipa Sveta

Vreme čitanja: oko 3 min.

Video snimak u kojem Putinov portparol sluša opravdanja jedne od zvezda koja je bila na žurki cirkuliše po internetu, a Baza, medij koji je poznat po svojim kontaktima u sigurnosnim krugovima, javlja da su vojnici sa fronta u Ukrajini među prvima "graknuli" kada su videli snimak, a fotografije sa žurke su navodno završile i na stolu Vladimira Putina

  • 8
Vladimir Putin, Dagestan Foto: Tanjug/AP

"Golišava" žurka digla je čitavu Rusiju na noge i skinula osmeh sa lica Vladimira Putina... Nesvakidašnji skandal već danima potresa jednu od najjačih država sveta, a sve zbog neobične žurke na kojoj su se pojavile "ruske zvezde" dok vojnici ginu na frontu u Ukrajini.

Zbog žurke koja je organizovana 20. decembra u jednom moskovskom noćnom klubu već danima drhti Kremlj, a ono što se posle žurke dogodilo, možda najbolje govori o trenutnoj atmosferi u Rusiji.

Naime, blogerka i TV voditeljka Nastja Ivleeva priredila je 20. decembra "Skoro golu žurku" u moskovskom noćnom klubu Mutabor. Pravilo oblačenja? Pre bi se moglo reći "pravilo svlačenja", jer su oskudno odevene pop zvezde i poznate ličnosti došle na proslavu. Među zvanicama je bio i ruski reper Vacio (Nikolaj Vasiljev), koji je došao samjo u patikama i u jednoj "strateški postavljenoj čarapi".

Iako je u pitanju bila privatna zabava, sve je postalo poprilično javno kada su se video snimci i fotografije pojavili na društvenim mrežama. Vacio je preko noći postao "najpoznatija čarapa" u Rusiji.

Nastao je haos. Prokremljovski blogeri, poslanici i aktivisti, koji podržavaju rat u Ukrajini, bili su besni - kako su poznate ličnosti mogle da se ovako zabavljaju dok ruski vojnici stavljaju svoje živote na kocku u "specijalnoj vojnoj operaciji"?

Od tog trenutka je žurka bila i zaista gotova. Vacio je uhapšen i osuđen na 15 dana zbog "skaradnog ponašanja". Takođe je kažnjen sa 200.000 rubalja (oko 2.000 evra) zbog "promovisanja netradicionalnih seksualnih odnosa".

Philipp Kirkorov, Nastya Ivleeva, žurka Rusija, gola žurka Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Organizatorka "Skoro gole žurke" Nastja Ivleeva suočava se sa sudskim procesom. Više od 20 ljudi potpisalo je grupnu tužbu. Od nje zahtevaju da plati milijardu rubalja (8,5 miliona evra) Fondaciji Branilac otadžbine, organizaciji koja donira novac učesnicima "specijalne operacije" Kremlja.


Neće dobro proći ni drugi posetioci žurke... Navodno su sponzori nekih od najpoznatijih zvezda u Rusiji pocepali ugovore sa njima, a Putin je navodno veoma loše raspoložen.

Video snimak u kojem Putinov portparol sluša opravdanja jedne od zvezda koja je bila na žurki cirkuliše po internetu, a Baza, medij koji je poznat po svojim kontaktima u sigurnosnim krugovima, javlja da su vojnici sa fronta u Ukrajini među prvima "graknuli" kada su videli snimak, a fotografije sa žurke su navodno završile i na stolu Vladimira Putina, koji njima uopšte nije bio impresioniran.

Dmitrij Peskov zamolio je u sredu novinare da mu oproste što nije javno komentarisao sve veći skandal, rekavši: "Neka ti i ja budemo jedini u zemlji koji ne razgovaramo o ovoj temi".

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, rekla je da je događaj "uprljao" one koji su učestvovali, ali da su sada imali priliku da rade na sebi, navodi Ura.ru.

Žestoke reakcije vlasti, proputinovih poslanika i blogera i grupa pravoslavne crkve danima dominiraju na naslovnim stranicama, potiskujući priče o rastu cena jaja i inflaciji.

Svi pišu o žurki i kako su se tamo pojavili dobro poznati pevači koji su bili "glavni" u svim zabavnim emisijama na nacionalnoj televiziji godinama. Sama Ivleeva se našla na udaru jer je na žurku došla sa nakitom vrednim 250.000 evra "u trenutku dok neki Rusi jedva sastavljaju kraj s krajem". Na kraju se javno izvinjavala građanima zbog svojih postupaka.

U drugom snimku, punom suza, koji je juče objavila, rekla je kako žali zbog svojih postupaka, te da je "dobila sve što je zaslužila", ali da se nada da će joj dati drugu šansu.

Od žurke više nije zaštitno lice velikog ruskog operatera mobilne telefonije MTS, poreski organi su otvorili istragu koja nosi potencijalnu petogodišnju zatvorsku kaznu, a moskovski sud je prihvatio tužbu grupe pojedinaca koji traže da isplati milijardu rubalja (10,9 miliona dolara) za „moralne patnje“.

"Kakav cinizam"

"Održavati takve događaje u vreme kada naši momci ginu u Ukrajini i mnoga deca gube očeve je cinično“, rekla je Jekaterina Mizulina, direktorka Ruske lige za siguran internet, tela osnovanog sa podršku vlasti.

"Naši vojnici na prvoj liniji se definitivno ne bore za ovo", navodi.

Mnogi poznati učesnici zabave javno su se izvinjavali, uključujući novinarku Kseniju Sobčak čiji je pokojni otac Anatolij nekada bio Putinov prijatelj i šef.

Mediji pišu da su zvanice sa žurke doživele da im otkazuju koncerte i gostovanja na televizijama, a navodno je jedna zvezda i proterana sa filma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svrbija

    28. decembar 2023 | 13:56

    Mi to gledamo svaki dan na nacionalnoj frekveniji

  • Go go

    28. decembar 2023 | 13:05

    Lekovito bi bilo, poslati ih u rov, na prvu liniju fronta.

  • BAJA

    28. decembar 2023 | 12:56

    Sve njih treba na frint da vide kako je tamo. Idioti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA