Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčice pomoću flašice šampona odnele plen u vrednosti od pola miliona evra: Izvele gotovo savršenu pljačku

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod maloletnica se pronađena dva šrafcigera, makaze i komad plastike od flašice šampona, pomoću kojih su provalili u kuću

  • 0
Italijanska policija Foto: Marko Jovanović

Dve devojčice slovenskog porekla zamalo su izvele pljačku iz snova, javljaju italijanski mediji.

Kako navodi agi.it, one su provalile u stan u centru Monce ujutru na Badnje veče.

Odnele su samo 1.500 evra u gotovini, ali i petnaestak malih i velikih torbi luksuznih brendova - "Chanel", "Louis Vuitton" i "Prada" - u vrednosti od 50.000 do 60.000 evra, kao i kutiju sa zlatnim i platinastim nakitom, dijamantima i dragim kamenjem vrednim između 200.000 250.000 evra, kao i 4 sata marke "Rolex", "Patek Philippe" i "Frank Muller" ukupne vrednosti oko 150.000 evra.

Međutim, bekstvo se ubrzo završilo na ulici, pošto ih je jurio vlasnik kuće koji ih je video kako se udaljavaju u pešačkoj zoni i prepoznao predmete njegove supruge. pomogao mu je prolaznik koji mu je pritrčao u pomoć. Devojčice su tada blokirali policajci iz Monce i Brijancija.

Kako se navodi, devojčica od 16 godina ima policijski dosije za prijavu lažnog identiteta, krađu, krađu otimanjem, primanje ukradene robe, neopravdano posedovanje kalauza za brave i nošenje oružja ili objekaka koji mogu da povrede. S druge strane, 12-godišnjakinja nema krivični dosije.

Kod maloletnica se pronađena dva šrafcigera, makaze i komad plastike od flašice šampona, pomoću kojih su provalili u kuću.

Prilikom pregleda u kući, policajci su pronašli i dva para rukavica i šrafciger skrivene u čarapi u platnenoj torbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA