Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za ubistvo milionera izručen Rumuniji: Adrijana tukli do smrti, odneli plen vredan 200.000 evra

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veruje se da je Gita taj koji je pištoljem pretio ćerki milionera, koja se sakrila u garderoberu kada je čula čudne zvuke u prizemlju kuće

  • 0
Adrian Kreiner Foto: Facebook/Adrian Kreiner

Laurentiu Gita (35), jedan od osumnjičenih za ubistvo milionera Adrijana Kreinera, biznismena iz Sibinja, isporučen je sinoć u Rumuniju, dva meseca nakon zločina, dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

"Nisam bežao", jedino je što je rekao Gita po dolasku u Rumuniju.

Osumnjičeni Gita pronađen je u Velikoj Britaniji u koju je, kako se sumnja, pobegao nakon što je sa još dvoje ljudi ubio poznatog biznismena.

Veruje se da je Gita taj koji je pištoljem pretio ćerki milionera, koja se sakrila u garderoberu kada je čula čudne zvuke u prizemlju kuće.

Do sada su pronađena dvojica od trojice osumnjičenih. Gita, koji je bivši bokser, ima završenu samo osnovnu školu i od ranije je poznat policiji zbog brojnih krivičnih dela. Gita je ranije privođen zbog krađa, odnosio je ljudima sve - od drva do cigareta. Za sve je uslovno osuđivan, a samo jednom je završio u zatvoru i to zbog vožnje bez dozvole.

Podsetimo, Adrijan Kreiner preminuo je početkom novembra u bolnici, nekoliko dana nakon što je brutalno pretučen u svojoj vili tokom pljačke.

Trojica muškaraca sa fantomkama upala su 5. novembra u večernjim satima u Adrijanovu vilu, dok je biznismen spavao u prizemlju.

On im je navodno pružio otpor, nakon čega su ga brutalno pretukli. Prema pisanju rumunskih medija, napadači su ga navodno desetak minuta udarali u glavu i telo. Nakon što su ga vezali, umotali su ga u tepih, u kojem se biznismen gušio.

Nakon što su se rešili biznismena, lopovi su otišli na sprat, gde su bile njegova ćerka i devojka. Ušli su u sobu i pronašli ćerku sakrivenu u ormaru. Uz pretnju pištoljem, naterali su je da im preda sve dragocenosti. Nakon toga su ušli u sobu njegove devojke, koja je takođe pokušala da se sakrije u ormaru.

Uzeli su satove vredne 200.000 evra i izašli iz vile, nakon čega je ona odmah pozvala pomoć.

Po dolasku na lice mesta lekari su reanimirali Adrijana, kome je stalo srce. On je u dubokoj komi prebačen u bolnicu sa višestrukim povredama glave, grudnog koša i ekstremiteta. Primljen je na intenzivnu negu, gde je intubiran i mehanički ventilisan. Preminuo je posle manje od 48 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA