≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrde da je ovo trenutak eksplozije u Belgorodu: Centar grada u plamenu

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusi su optužili Ukrajinu da je izvela napad

  • 2
Belgorod Rusija Foto: Tanjug/AP

Društvenim mrežama kruži snimak koji navodno prikazuje trenutak eksplozije koja se danas dogodila u centru Belgoroda, nedaleko od ukrajinske granice. Telegraf.rs nije mogao da potvrdi autentičnost snimka.

Društvenim mrežama kruže i brojni drugi snimci, navodno nastali nakon udara, a na kojima se vidi uništena zgrada i automobili u plamenu.

Rusija je optužila Ukrajinu za napad, a načelnik regiona tvrdi da je prvo tvrdio da je napadu ubijeno dvoje dece, te da je više ljudi ranjeno.

Sada ruske vlasti tvrde da je ubijeno pet osoba, a najmanje 25 ranjeno.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u gradu tek nakon eksplozije, a nadležni su savetovali građane da potraže spas u skloništima.

Zvanični Kijev se još nije oglasio, a napad na Belgorod dogodio se dan nakon žestokog napada Rusije na Ukrajinu, za koji mnogi kažu da je najgori napad od početka rata. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da je u jučerašnjem ruskom napadu ubijeno najmanje 35 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. decembar 2023 | 16:40

    RAT NATO ALIJANSE PROTIV RUSIJE CE TRAJATI DO POSLEDNJEG UKRAJINCA !!! NATO ZELI POBEDU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA