Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka jača bezbednost na ulicama tokom dočeka Nove godine: Ova mesta su potencijalna žarišta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom dočeka 2023. godine u nekim berlinskim naseljima došlo je do napada na policajce, vatrogasce i bolničare. U nekim slučajevima, napadači su koristili petarde i druga pirotehnička sredstva

  • 0
Nemačka Keln Božić Badnje veče policija obezbeđenje Foto: Tanjug/AP

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izjavila je u subotu da će policija biti masovno raspoređena u Berlinu za novogodišnju noć zbog straha od nasilja.

Faeser je takođe obećala da će bezbednosne službe nadgledati islamističke ekstremističke grupe sa "najvećom budnošću" usred strahovanja da bi gnev zbog izraelskog rata protiv Hamasa u Gazi mogao dodatno da rasplamsa vatru.

Tokom dočeka 2023. godine u nekim berlinskim naseljima došlo je do napada na policajce, vatrogasce i bolničare. U nekim slučajevima, napadači su koristili petarde i druga pirotehnička sredstva.

Faeser je rekla da će njeno resorno ministarstvo povećati broj policijaca na železničkim stanicama, koje se smatraju potencijalnim žarištem, kako bi pomogli lokalnoj policiji u Berlinu.

"Jačamo naše savezne policijske snage na železničkim stanicama u Berlinu sa četiri operativne jedinice i drugim dodatnim jedinicama. Imaćemo oko 500 federalnih policijskih snaga koje će biti raspoređene tamo", rekla je ona.

U međuvremenu, komesarka berlinske policije Barbara Slovik obećala je da će između 2.000 i 2.500 policajaca biti raspoređeno u gradu u novogodišnjoj noći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA