Vreme čitanja: oko 1 min.

U Poljskoj nisu pronađeni delovi ruske rakete, vojska završila potragu

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo 500 vojnika je učestvovalo u potrazi u blizini grada Zamošća na jugoistoku Poljske

  • 3
Poljska, migranti, Belorusija, granica Foto: Tanjug/AP

Poljska je završila potragu nakon što nije pronašla moguće delove koji pripadaju, kako se pretpostavlja, ruskoj raketi koja je u petak navodno narušila poljski vazdušni prostor, saopštila je poljska vojska.

Operativna komanda poljske vojske napisala je na platformi X da su aktivnosti potrage završene i da se ne planira dalja provera na terenu.

Gotovo 500 vojnika je učestvovalo u potrazi u blizini grada Zamošća na jugoistoku Poljske, navela je operativna komanda, prenosi Rojters.

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u petak uveče otpravnika poslova ambasade Rusije u Varšavi Andreja Ordaša, zahtevajući objašnjenje za kršenje vazdušnog prostora Poljske.

Ordaš je izjavio da mu nisu predočeni nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da je raketa koja je preletela teritoriju Poljske bila ruska.

Cilj potrage je bio da se definitivno potvrdi da na poljskoj teritoriji nema nijednog dela tog projektila pošto su poljski vojni zvaničnici rekli u petak da je neidentifikovani objekat, za koji se pretpostavljalo da je ruska raketa, u roku od tri minuta od ulaska iz pravca Ukrajine napustio vazdušni prostor Poljske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. decembar 2023 | 08:27

    STA TRAZE HILJADE POLJAKA U UKRAJINSKIM UNIFORMAMA NA FRONTU ???!!! POLJACI IMAJU I SVOJE GROBLJE U UKRAJINI !!! AMERI CE VEC SLEDECE GODINE GURNUTI POLJSKU U RAT SA RUSIJOM A OVE OPTZBE SLUZE TOME!!! CILJ JE POGIBIJA SLAVENA!!!

  • Srbbgd

    31. decembar 2023 | 09:39

    Treba da se izvinu ruskom ambasadoru na lažnoj optužbi.

  • Pjotr

    31. decembar 2023 | 08:19

    A bih da jesu? Ej muko moja,najbolje da se smire fasisti i Nato sluge ili ode u crveno!!! Srdacan pozdrav i sve najbolje u 2024.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA