Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubila se otrovom koji je kupila preko interneta: Na forumu sklopila pakt sa čovekom da to učine u isto vreme

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon njene smrti mrtvozornik je pisao američkim tehnološkim gigantima Guglu i Amazonu, kako bi skrenuo pažnju da lako može da se pristupi spornim sadržajima i da upozori sa kakvom lakoćom mogu da se kupe smrtonosne supstance

  • 0
Chloe Macdermott Foto: Facebook/Chloe Macdermott (Hawkes)

Kloi Makdermot (43) iz Velike Britanije oduzela je sebi život popivši otrov koji je kupila na Amazonu, a nakon što je putem onlajn četa "sklopila pakt o samoubistvu" sa ljudima iz grupe.

Kloi je popila nepoznati proizvod koji je 2021. godine naručila da joj stigne iz SAD. Samoubistvu je prethodilo pristupanje internet forumu koje je podsticalo suicid.

U noći kada je sebi oduzela život, ona je sklopila pakt sa drugim članovima foruma, od kojih je jedan takođe britanski državljanin.

Kloi, koja je bila udata, imala je psihičkih problema u godinama uoči samoubistva, a tokom istrage je ustanovljeno da je više puta koristila internet da sazna na koje sve načine može sebi da okonča život.

Nakon njene smrti, Pol Rodžers, pomoćnik mrtvozornika iz Londona, pisao je američkim tehnološkim gigantima Guglu i Amazonu, da podigne uzbunu zbog pristupa takvim web lokacijama i lakoće sa kojom se mogu kupiti smrtonosne supstance.

Rodžers je rekao da sajt koji je Kloi koristila nije imao restrikcije u vidu godina, niti bilo kakve druge "sisteme zaštite", što znači da tim sajtovima mogu da pristupe deca, tinejdžeri, ali i svi drugi ljudi koji su ranjivog psihičkog stanja.

Takođe je označio da nema "istaknutih putokaza" koji nude pomoć i da nedostaje "efikasna administracija" koja uklanja štetni sadržaj na web lokaciji. Rodžers je takođe postavio pitanje kako je Kloi na Amazonu mogla da kupi, a kasnije i proguta proizvod koji je doveo do njene smrti.

On je izrazio zabrinutost zbog dostupnosti takvih proizvoda na internetu i načina na koji se mogu kupiti iz Sjedinjenih Država za individualnu upotrebu – bez "efikasne granične i/ili carinske kontrole".

Tokom istrage je ustanovljeno da je Kloi 21. maja ili u tom periodu krenula da pretražuje internet i da se interesuje kako sebi može da okonča život.

Nakon toga je "oformila savez sa još dve osobe" sa kojima je istovremeno odlučila da okonča život, a onda i kupila otrov na Amazonu.

"Dana 22. maja 2021. godine, dok joj suprug nije bio kod kuće, kontaktirala je osobu sa kojom je razgovarala o njihovom samoubistvu i postignut je dogovor da to učine te večeri. Kloi i još jedna osoba, koja živi na drugom kraju Velike Britanije popili su otrov oko ponoći, odnosno u noći između 22. i 23. maja 2021. godine", rekao je Rodžers.

Kloi je preminula u jutarnjim časovima 23. maja od posledica uzimanja otrova.

"Umrla je od posledica trovanja u svom krevetu kod kuće", naveo je.

Mrtvozornik je ustanovio da je u pitanju samoubistvo.

Osim što je pisao predstavnicima Google-a i Amazona, pisao je i ministrima u vladi Velike Britanije i i dalje čeka njihove odgovore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA