Vreme čitanja: oko 1 min.

A Ukrajinu nije ni spomenuo! Vladimir Putin se obratio građanima Rusije pred Novu godinu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodno snimljeno obraćanje prikazuje se kratko pre ponoći u svih 11 ruskih vremenskih zona

  • 3
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji će se kandidovati na izborima u martu, danas se u novogodišnjem obraćanju samo usput dotakao rata u Ukrajini, pozdravljajući svoje vojnike kao heroje i uglavnom naglašavajući jedinstvo i zajedničku odlučnost, prenosi Index.

Prethodno snimljeno obraćanje, koje se prikazuje kratko pre ponoći u svih jedanaest ruskih vremenskih zona, potpuno je suprotno prošlogodišnjem, kada je Putin stajao ispred vojnika i pozivao građane na žrtvu u onome što je nazvao borbom za opstanak, piše Hina.

"Svima koji su na borbenim položajima i u prvom planu borbe za istinu i pravdu: Vi ste naši heroji, naša srca su s vama. Ponosimo se vama, divimo se vašoj hrabrosti", rekao je Putin, ovaj put tradicionalno pred zidovima Kremlja.

Ukrajina nije spomenuta ni izrekom ni pod pojmom "specijalne vojne operacije", kako Putin naziva rat koji je pokrenuo u februaru 2022. poslavši ruske oružane snage u Ukrajinu. Uz gušenje svih značajnijih opozicionih snaga i bilo kakvog političkog neslaganja, sigurno je da će 71-godišnjak pobediti na izborima i produžiti svoje 24 godine na vlasti.

Međutim, u nekoliko poslednjih meseci, s ratom koji se uveliko pretvorio u mrtvu trku, stišao je svoje prethodno gromke, nacionalističke poruke u vezi Ukrajine i više se okrenuo orivredi i inflaciji, problemima koji su biračima važniji.

"Dokazali smo više nego jednom da možemo da rešimo najteže probleme i nikad nećemo uzmaknuti jer nema sile koja nas može razdvojiti", rekao je. Putin je predstavio Rusiju i njene stanovnike kao ujedinjene, pune podrške i "čvrste u odbrani nacionalnih interesa, sloboda i sigurnosti, vrednosti".

"Rad na zajedničkom dobru ujedinio je društvo. Ujedinjeni smo u našim mislima, radu i borbi, na radne dane i praznike, pokazujući najvažnije vrednosti ruskog naroda - solidarnost, milosrđe, hrabrost", rekao je.

(Telegraf.rs)

Video: Putin se pohavlio svojom limuzinom Kim Džong Unu: Lider Severne Koreje ušao u auto da se provozaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. decembar 2023 | 21:00

    RUSKOM NARODU ZELIM POBEDU I MIR U SLEDECOJ GODINI !!! SLAVA RUSIJI !!! SLAVA PUTINU !!!

  • Z

    31. decembar 2023 | 20:34

    Nebitni su totalno,.

  • Pa cekaj

    31. decembar 2023 | 18:08

    Jel nije ni spomenuo ili je kratko spomenuo hahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA