Vreme čitanja: oko 1 min.

Dalaj Lama čestitao Novu godinu: Do mira u svetu samo kad pronađemo mir u nama samima

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Možemo da radimo na tome da živimo značajnije i stvaramo bolji svet", navodi poglavar tibetanskih budista

  • 2
Dalaj Lama Dalaj Lama / Printskrin: Youtube/ National Geographic

Dalaj Lama, duhovni poglavar tibetanskih budista, pozvao je u nedelju ljude na saosećanje i unutrašnji mir kao preduslov za bolji svet na prelazu godine.

"Uprkos brojnim izazovima s kojima se danas suočavamo, optimističan sam da s rastućom zahvalnošću što smo svi povezani u jedinstvu ljudskosti, možemo da radimo na tome da živimo značajnije i stvaramo bolji svet", napisao je 88-godišnjak na društvenoj platformi X.

"Takođe, čvrsto verujem da možemo da pronađemo mir u svetu samo kad pronađemo mir u sebi. Svako ljudsko biće ima potencijal unutrašnjeg mira i da doprinese miru naše globalne zajednice", dodao je.

"Moramo nastojati da negujemo saosećanje i unutrašnji mir, bez obzira na sopstvenu nacionalnost ili religiju, možemo da doprinesemo dobrobiti i sreći celog čovečanstva. Ako je prošli vek bio vek nasilja, naša je odgovornost da ovaj vek učinimo vekom dijaloga", rekao je Dalaj Lama.

(Telegraf.rs)

Video: Oni su najgenijalniji dečaci na svetu, čik nek im neko stane na crtu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA