Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak (10) ubio vršnjaka očevim pištoljem: Hvalio se oružjem pa ga upucao, horor u Kaliforniji

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desetogodišnjak koji je pucao je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje dece i saučesništvo u zločinu

  • 1
Hartford Konektikat pucnjava američka policija Foto: Tanjug/AP

Desetogodišnji dečak iz Kalifornije uhapšen je zbog sumnje da je očevim pištoljem ubio drugo dete, saopštile su danas lokalne vlasti.

Pripadnici policije okruga Sakramento odgovorili su u subotu u 16:30 na dojavu o pucnjavi u predgrađu Sakramenta Futhil Farms, prenosi AP.

Po dolasku na lice mesta, na parkingu su zatekli 10-godišnjeg dečaka koji krvari iz glave i vrata, ali uprkos pruženoj prvoj pomoći dečak je kasnije proglašen mrtvim u bolnici, saopštila je šerifova kancelarija na društvenim mrežama.

Dečak je identifikovan kao Kit Frirson i on je, kako se navodi napustio svoj stan nedugo pre pucnjave da bi se vozio biciklom, rekao je njegov rođak za lokalnu TV KCRA.

Prema saopštenju šerifove kancelarije, drugi 10-godišnjak je otišao do kamiona svog oca da mu donese cigarete i u kabini je pronašao napunjen pištolj koji je uzeo i hvalio se da njegov otac ima pištolj.

"Potom je ispalio metak u žrtvu i pobegao u obližnji stan", navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Desetogodišnjak koji je pucao je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje dece i saučesništvo u zločinu.

Vlasti navode da je dečak takođe pokušao da sakrije pištolj koji je bacio u kantu za smeće gde su ga kasnije pronašli pripadnjici policije.

Otac je u istražnom pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara. Reč je o bivšem osuđeniku kome je "zakonski zabranjeno da poseduje vatreno oružje", saopštila je šerifova kancelarija, uz napomenu da je oružje kojim je izvršeno krivično delo ukraden 2017. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav Slepčević

    3. januar 2024 | 10:13

    Bože dragi gde ide ovaj svet!Detetu od 10 god.omogućen pristup oružju od strane roditelja (ubio druga)!Tu su roditelji krivi i treba da im se da doživotna Robija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA