Vreme čitanja: oko 1 min.

Republikanci se grupišu oko bivšeg predsednika SAD: Vodeći ljudi stranke podržali Trampovu kandidaturu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I treći po rangu među republikancima u Predstavničkom domu Tom Emer rekao je da je "vreme da se republikanci ujedine" iza bivšeg predsednika Donalda Trampa

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Tom Emer, republikanac iz Minesote i broj 3 u svojoj stranci u Predstavničkom domu SAD, podržao je bivšeg predsednika Trampa u želji da se vrati u Belu kuću 2024. godine, javlja "Fox News".

"Demokrate su jasno stavile do znanja da će koristiti svaki alat u svom arsenalu da pokušaju da zadrže Džoa Bajdena i njegovu neuspelu politiku na vlasti. Ne možemo im to dozvoliti", naveo je Emer u saopštenju u sredu.

"Vreme je da se republikanci ujedine iza jasnog favorita naše stranke, zbog čega sam ponosan što podržavam Donalda Trampa za predsednika", dodao je.

Emer je kasnije u sredu ujutru objavio još jednu izjavu predvodeći delegaciju republikanaca u Minesoti, u kojoj su, pored njega, i predstavnici Mišel Fišbah i Pit Štauber, koji takođe podržavaju Trampa.

Podrška dolazi dan nakon što je lider većine u Predstavničkom domu Stiv Skalis, podržao Trampa.

Predsedavajuća konferencije republikanaca u Predstavničkom domu Eliz Stefanik, takođe je u isto vreme podržala bivšeg predsednika SAD, dok je predsedavajući Majk Džonson podržao Trampa u novembru prošle godine.

Jedinstvo republikanskog rukovodstva Predstavničkog doma oko Trampa najnoviji je znak nastavka njegove vladavine nad tom strankom, navodi "Fox News".

Tramp je do sada dominirao u svim velikim izborima republikanaca na primarnim izborima 2024, a poslednjih meseci je za dlaku pretekao aktuelnog predsednika Džoa Bajdena u nekim istraživanjima  javnog mnjenja povodom predstojećih opštih izbora.

Anketa "Fox News" objavljena 17. decembra pokazala je da Tramp ima podršku od 69% u primarnoj trci, što je 7% više u odnosu na novembar.

Emerova podrška je takođe značajna s obzirom na to da je imao lošiji javni odnos sa Trampom od drugih republikanskih lidera u Predstavničkom domu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA